Kultura / Izložbe

'Kako diše jedan grad' u GISKO

'Kako diše jedan grad' u GISKO

Gradska i sveučilišna knjižnica Osijek u ponedjeljak, 02. prosinca 2013. godine s početkom u 18.00 sati organizira otvorenje izložbe fotografija pod nazivom "Kako diše jedan grad" autora Marka Banića.

Otvorenje će se održati povodom Dana grada Osijeka u izložbenoj auli Gradske i sveučilišne knjižnice Osijek.  Marko Banić rođen je 2. kolovoza 1988. godine. Cijeli je život proveo u Osijeku u kojeg je zaljubljenik još od malih nogu. Fotografijom se počinje baviti 2005. godine. Najdraži mu je vid fotografije pejsažna, a zatim sportska i koncertna. Prva iz razloga što može ljudima pružiti svoj pogled na svijet, a sportska i koncertna nude mu dozu avanture gdje u djeliću sekunde treba uhvatiti određeni trenutak. 

- Projekt 'Kako diše jedan grad' je nastao prošle godine. Cilj je bio napraviti fotoblog koji bi iskočio iz uobičajenog kalupa koji prakticiraju ostali fotografi ili oni koji se smatraju fotografima te na prvo mjesto staviti fotografiju, a ne autora. U ovom slučaju fotografiju grada u kojem momentalno vlada nekakva umjetno stvorena apatija, koju želim razbiti i otvoriti ljudima oči da vide kako žive u jednom predivnom mjestu, gdje jednaki šarm dijele novi blokovi i stare zapuštene zgradice, rekao nam je Marko koji aktivno objavljuje svoje fotografije od samog nastanka portala SiB.hr.

 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita


Izdvojeno

Reci što misliš!