Kultura / Kazaliste

Predstavom ''Naš razred'' započela nova S.O.S. sezona

Predstavom ''Naš razred'' započela nova S.O.S. sezona

Predstavom "Naš razred" održanoj u subotu u domu željezničara je započela još jedna S.O.S sezona  (Scena Osječkih Studenata). Projekt je to koju se već treću godinu održava u suradnji Umjetničke akademije u Osijeku i Odjela za kulturologiju.

Predstava ''Naš razred'' bavi se kompliciranim odnosima između Poljaka i Židova prije, tijekom i nakon Drugog svjetskog rata. Sudbine desetero učenika jednog razreda, Našeg razreda, petero Poljaka i petero Židova, pratimo od davne 1935. godine. Postajemo svjedoci njihovog odrastanja, prvih ljubavi, prijateljstava koja se raspadaju pod pritiskom okolnosti, nesretnih brakova, iznevjerenih očekivanja, ali i silovanja, ubojstava, lažnih svjedočenja – i sve nam to otkriva naličje zamršenih odnosa židovske i poljske zajednice, što i jest tema ove predstave.

Scenu Osječkih Studenata čine studenti treće godine Kulturalnog menadžmenta pod mentorstvom asistentice Ivane Šerić, Marije Šain i studenti Glume i lutkarstva na Umjetničkoj akademiji u Osijeku pod mentorstvom asistentice Katice Šubarić. Potreba za inicijativom ovakvoga programa pokrenuta je kako bi studenti Glume i lutkarstva mogli izvoditi predstave koje nastaju kao završni radovi i diplomski ispiti. Studenti Odjela za kulturologiju svaku godinu ostvaraju izuzetno odlične rezultate prilikom organiziranja i marketinga tijekom cijeloga projekta.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Predstava je nastala u okviru kolegija Rad glumca s partnerom. Redatelj je Jasmin Novljaković, suradnica na kolegiju je Katica Šubarić, asistentica na Akademiji. Glumačku postavu čine studenti: Josipa Oršolić, Katarina Šestić, Lovorka Trdin, Zdenka Šustić, Antonia Mrkonjić, Mirna Ostrošić, Marijan Josipović, Marko Capor, Gabrijel Perić i Lino Brozić.

FOTO: J.Bilić/SiB.hr

 


Izdvojeno

Reci što misliš!