Kultura / Kazaliste

Nagrada za kraj sezone u Dječjem kazalištu Branka Mihaljevića

Nagrada za kraj sezone u Dječjem kazalištu Branka Mihaljevića

Poslije dvanaest nezaboravnih dana u Kotoru i šesnaest odigranih predstava u glavnom programu spustila se zavjesa na na 24. Kotorski Festival Pozorišta za djecu. Dječiji žiri, žiri Grada Kotora i ASSITEJ centar Crna Gora donijeli su odluke o tome tko je po njihovom mišljenju zaslužio nagrade.

Tako je predstava Jonathanov let Dječjeg kazališta Branka Mihaljevića u režiji Nikole Zavišića u žestokoj međunarodnoj konkurenciji osvojila Specijalnu nagradu ASSITEJ Centra Crne Gore „zbog toga što istovremeno asketskim i dojmljivim scenskim jezikom uspijeva na precizan i razumljiv način govoriti o značaju unutarnjeg rasta i leta, te još važnije: o važnosti prenošenja poruke koju smo sami naučili i oplemenjivanja svijeta koji nas okružuje.“

Prva nagrada Dječjeg žirija dodijeljena je još jednoj predstavi iz Hrvatske: POLA POLA (Kazališna družina Pinklec, Teatar Poco Loco, Teatar Exit – Čakovec/Hrvatska), drugu nagradu dječjeg žirija, te nagradu žirija Grada Kotora zaslužila je predstava SNJEŽANA I SEDAM PATULJAKA (Gradsko pozorište Podgorica /Crna Gora), a treću predstava PAR CIPELA (Dečije pozorište Subotica /Srbija).

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

"Čestitamo našim „letačima“ ali i ostalim dobitnicima! Nakon uspješne premijere na Osječkome ljetu kulture, nismo mogli zamisliti bolji kraj sezone u Dječjem kazalištu," poručuju iz DKO.

  


Izdvojeno

Reci što misliš!