Osječki učenici sudjelovali u Erasmus projektu

Osječki učenici sudjelovali u Erasmus projektu

erasmus 01

EU projekt Umjetnici za umjetničko obrazovanje ima za cilj nadopuniti obrazovni kurikulum za zvanje slikarski odnosno kiparski dizajner relevantnim znanjima i vještinama kako bi učenici po završetku škole bili konkurentniji na tržištu rada odnosno pri nastavku školovanja na tercijarnoj razini.

HDLU je nositelj konzorcija koji okuplja 5 škola diljem Hrvatske: Škola primijenjene umjetnosti i dizajna Osijek, Škola primijenjene umjetnosti i dizajna Zagreb, Škola likovnih umjetnosti u Splitu, Škola za primijenjenu umjetnost u Rijeci, te Škola primijenjenih umjetnosti i dizajna Pula; te 2 inozemne partnerske organizacije NEXT – verein fuer zeitgenoessische kunst iz Austrije te Kulturno izobraževalno društvo KIBLA iz Slovenije.

Već drugu godinu za redom učenici Škole primijenjene umjetnosti i dizajna Osijek su imali priliku sudjelovati u projektu koji se ove godine provodio u Grazu. Na mobilnosti u Grazu sudjelovalo je ukupno 20 učenika, od kojih 10 iz Osijeka i Splita, te 10 iz Zagreba. Voditelji projekta su prof. Sandro Ambrinac iz Osijeka, prof. Kaća Svedružić iz Splita i prof. Milivoj Ćeran iz Zagreba. Učenici Škole primijenjene umjetnosti i dizajna Osijek koji su sudjelovali u programu su: Ema Diković, Vanesa Vidačić, Barbara Milić, Ante Zorić i Ivan Nikolić.

Stručno usavršavanje u Austriji trajalo je 14 dana (12.- 25.2.2017.) u obliku bogatog kulturološkog programa koji je uključivao organizirane posjete muzejima i galerijama, razglede grada uz stručno vodstvo, upoznavanje lokalnih umjetnika i kulturnih institucija te aktivnosti povezivanja s lokalnom zajednicom.

Učenici su bili raspodijeljeni po ateljeima mentora kod kojih su svakodnevno učili nove vještine koje su primjenjivali na vlastitim radovima.

U slobodno vrijeme posjetili su Atelier Schaumbad i Školu primijenjenih umjetnosti u Grazu-Ortweinschule, te brojne muzeje i galerije u Grazu među kojima se ističe Kunsthaus. Imali su prijem dobrodošlice kod pokrajinskog pročelnika za kulturu dr. Christiana Buchmanna i savjetnice za kulturu gđe Lise Rucker.

Po završetku mobilnosti, učenici su predstavili svoje radove na završnoj izložbi u Galeriji Centrum.
   
Pratite SiB.hr bilo kad i bilo gdje! Posjetite naš mobilni portal m.sib.hr


50°
10°
°F | °C
Vedro
40%
Ned

36 | 53
2 | 11
Pon

39 | 56
3 | 13
Uto

44 | 65
6 | 18
Sri

52 | 67
11 | 19

Ponuda poslova