Kultura / Ostalo-Kultura

Osječki Book Club proslavio 3. rođendan

Osječki Book Club proslavio 3. rođendan

Prošle su pune 3 godine od kada su Tajana Balatinac i Kristina Bilić zbog svoje ljubavi prema čitanju i pisanoj riječi došle na ideju osnivanja Čitateljskog kluba Osijek (osječkog Book Cluba).

Od spontane ideje dviju prijateljica kroz tri godine book club je postao pozitivna i vesela zajednica ljubitelja čitanja te okuplja preko 30 aktivnih članova. Druženja i razgovori o knjigama funkcioniraju u 4 grupe ( Bezimeni, Vinske mušice, Društvo za književnost i čašu vina i Klasici ), a održavaju se jednom mjesečno uz kapljicu dobroga vina u prostoru Vinoteke Vinita koja bila i domaćin proslave 3. rođendana kluba.

Rođendan su članovi proslavili u petak, 25. studenog a zabava je započela humorističnom predstavom koju je izveo dio članova, a osmislila također članica, Nataša Horvat. Nakon smijeha uz predstavu uslijedila je zdravica uz dobro vino, glazbu i druženje. Zabava se nastavila uz rezanje i degustaciju torte i ostalih slastica te prisjećanje na druženja i pročitane knjige u prošloj godini. Pred kraj druženja održala se razmjena knjiga jer je na početku večeri svatko donio jednu svoju knjigu, potom su stavljene u identične omotnice. Na kraju je svatko izvlačio broj i kući ponioo neku novu knjigu.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Članovi kluba uvijek ističu da im je najdraže što su svi različiti, od dobi i spola te zanimanja i životnih stilova no kada se okupe na svojim druženjima odlično se zabavljaju i vole provoditi vrijeme zajedno. Ljepota je u razmjeni dojmova o pročitanoj knjizi a ponekada jedni drugima promjene i mišljenje jer je zanimljivo čuti viđenje iz tuđe perspektive. Na taj način obogaćuju jedni druge svojim znanjima.

 Često puta odlaze zajedno i u kino gledati ekranizacije knjiga koje čitaju ili u kazalište te je uvijek iznova zanimljivo usporediti pročitano djelo s filmom ili predstavom. Kada to vrijeme dopušta u toplijim mjesecima druže se i izvan Vinoteke Vinita u prirodi.

 Nakon 3 godine kroz klub je prošlo 50ak članova i pročitano je 108 knjiga u 4 grupe. Book Club Osijek zahvalan je domaćinima iz Vinoteke Vinita, a Josipu Biliću i Novokmet Photography što su zabilježili trentuke proslave. Sadašnjih 35 aktivnih članova nakon odlične proslave rođendana nastavlja dalje sa aktivnostima. Ukoliko ste zainteresirani za priključenje ovoj veseloj čitateljskoj ekipi s obzirom na veliki interes i zbog liste čekanja potrebno je javiti se na mail: [email protected].

Tekst: Andrea Krivak
Foto: J.Bilić/SiB.hr

 


Izdvojeno

Reci što misliš!