Kultura / Ostalo-Kultura

Umjetnička škola sudjelovala u Erasmus+

Umjetnička škola sudjelovala u Erasmus+

Škola primijenjene umjetnosti i dizajna Osijek i ove školske godine nastavlja uspješno surađivati s brojnim institucijama pa je tako, u suradnji s HDLU-om i „Association for Culture and Education KIBLA“ Maribor, sudjelovala u EU projektu pod nazivom UMJETNICI ZA UMJETNIČKO OBRAZOVANJE koji se u cijelosti financira u okviru EU projekta Erasmus+.

Ovim povodom u Mariboru je u razdoblju između 10. i 23. siječnja 2016. godine, boravilo četvero maturanata naše škole smjera Slikarski dizajner: Bruno Bulaja, Srđana Maksimović, Petra Grubišić i Sunčica Grđan, a mentor u pratnji bio je profesor Tihomir Fischer.

Slovenske mentorice našim učenicima, ugledne akademske umjetnice, Jasna Kozar i Irena Pamič, organizirale su radionicu u kojoj su učenici kreirali likovna rješenja na temu „Prostor sadrži vrijeme“, a mogli su se izraziti u brojnim slikarskim tehnikama. Nakon završetka projekta otvorena je izložba nastalih učeničkih radova u galeriji „3x“ u središtu Maribora.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Tihomir Fischer, profesor u pratnji naših učenika, održao je prezentaciju o Školi, Osijeku i Slavoniji u Školi za oblikovanje Maribor. Tijekom boravka predstavljeni su i kišobrani koji su nastali u okviru projekta naše škole „Teče Drava, teče Osijek“.

Vrlo ljubazni domaćini omogućili su odličan smještaj, radni prostor i materijal. Uz Ninu Jeza, povjesničara umjetnosti i voditelja, učenici su obišli Ljubljanu, upoznali Maribor i prošli nekoliko galerija i muzeja. Boravak i rad protekli su po predviđenom planu, a ostvareni su i kontakti između škola, učenika i profesora te su otvorene nove mogućnosti za suradnju.

   


Izdvojeno

Reci što misliš!