Kultura / Koncerti - kultura

HPD "Lipa" u humanitarnoj akciji

HPD

Članovi Hrvatskog pjevačkog društva “Lipa” Osijek u utorak, 28. prosinca 2010. godine, u 18,00 sati posjetiti će Udrugu za promicanje inkluzije – Organizirano stanovanje Osijek.

U prostorijama Obrazovno-kreativne radionice UPI-ja, koja je smještena u Ulici Svete Ane (na uglu Anine i Zadarske ulice)  održat će se prigodno božićno-novogodišnje druženje, a “lipaši” će članovima Udruge odnijeti prigodne poklone i otpjevati nekoliko pjesama. Tako će HPD “Lipa” na lijep, humanitaran način okončati aktivnosti u 2010. godini.

Taj posjet dogovoren je nakon tradicionalnoga, uspješnoga i iznimno posjećenoga, Božićnoga koncerta HPD “Lipa” koji je na sam Božić, 25. prosinca, po 18. put organiziran u prepunoj Crkvi sv. Mihaela u Tvrđi. Podsjetimo, koncert je imao i humanitarni karakter, a  članovi Udruge, na čelu s organizacijskom voditeljicom Vlastom Škorak, bili su posebni gosti koncerta.  Ulaz u crkvu bio je besplatan, no posjetitelji su bili pozvani da na izlazu iz crkve daju svoje dobrovoljne priloge. Time je prikupljeno gotovo 4.000 kuna, a taj prihod namijenjen je za pomoć Udruzi za promicanje inkluzije, odnosno za uređenje vanjskog pročelja i dvorišnog prostora njihove Obrazovno-kreativne radionice. Inače, UPI Osijek je humanitarna, nevladina i neprofitna organizacija koja u Osijeku djeluje od 1999.godine, a njezin osnovni cilj je omogućavanje odraslim osobama s intelektualnim teškoćama da se iz institucija  uključe u život lokalne zajednice. UPI Osijek trenutačno brine o 34 korisnika u devet stambenih zajednica.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita


Izdvojeno

Reci što misliš!