Kultura / Koncerti - kultura

Zagrebački solisti večeras u HNK Osijek

Zagrebački solisti večeras u HNK Osijek

Ove su godine akcije provodili pod geslom “Izgrađujmo prijateljstvo, premošćujmo kontinente”, a jedna od njih je i pomoć trogodišnjoj osječkoj djevojčici Mariji Augustinović. Uz pomoć Zagrebačkih solista, renomiranog hrvatskog ansambla i osječkog HNK (koji se u korist humanitarne akcije odrekao najma dvorane), rotarijanci će obitelji Augustinović večeras (uoči koncerta koji počinje u 20 sati) donirati ček na iznos od 16.000 kuna za kupnju invalidskih kolica, koja će Mariji pomoći u svladavanju svakodnevnih životnih obveza - istaknuto je na jučerašnjoj konferenciji za novinare u Hotelu Osijek.
Ovime smo pokrenuli kotač, što je moto svih rotarijanaca. Ovo nije kraj, nego tek početak i poziv svima da koliko mogu zavrte kotač i pomognu drugima”, apelirao je Živić, a s njim se složio i intendant Božidar Šnajder, pozvavši sugrađane i tvrtke da na bilo koji način pomognu ovoj peteročlanoj obitelji. Žiro-račun na koji svi koji žele mogu uplatiti novac dostupan je na Facebook stranici - dodala je Tatjana Grganović.
Humanitarni božićni koncerti tradicija su Rotary cluba, koji se uvijek s nestrpljenjem očekuju i izazovu veliko zanimanje javnosti - rečeno je na konferenciji za novinare. Na večerašnjem koncertu Zagrebački će solisti izvesti najpopularnije božićne skladbe, kako one iz hrvatske baštine tako i svjetskih skladatelja, poput Mozarta - najavio je Tihomir Živić.

TEKST: N.Bošnjak, www.glas-slavonije.hr


Izdvojeno

Reci što misliš!