Vijesti / Osijek

Zlatna kuna Harburg Freudenbergeru, Strizivojna Hrastu i osječkoj tvrtki Mono

Zlatna kuna Harburg Freudenbergeru, Strizivojna Hrastu i osječkoj tvrtki Mono

Plakete Zlatna kuna Hrvatske gospodarske komore - Županijske komore Osijek dodijeljene su jučer trima najuspješnijim tvrtkama u Osječko-baranjskoj županiji za poslovanje u 2011. godini.

U kategoriji malih tvrtki Zlatnu kunu dobila je informatička tvrtka Mono d.o.o. iz Osijeka. Plaketu je u ime tvrtke primio direktor Denis Sušac. U kategoriji srednjih tvrtki Zlatnom kunom nagrađen je drvoprerađivač Strizivojna Hrast d.o.o., a plaketu je primio Mato Ravlić, direktor tvrtke. U kategoriji velikih tvrtki Zlatnu kunu zaslužila je tvrtka Harburg Freudenberger Belišće d.o.o., a nagradu je primio Darko Kovač, prokurist te tvrtke.

U uvodu svečanosti predsjednik Županijske komore Osijek Zoran Kovačević podsjetio je kako je gospodarstvo Osječko-baranjske županije 2011. godinu zaključilo konsolidirano pozitivno, ali s pet milijardi kuna prihoda manje nego u godinama prije krize. Kao jedan od najvećih problema istaknuo je nelikvidnost, naglasivši kako od 1.500 tvrtki koje pogađa taj problem, čak tisuću njih ima teškoća s plaćanjima duže od godinu dana.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- U 2012. godini nerealno je očekivati gospodarski rast. Uspjeh će biti ako dođe do stabilizacije svih ekonomskih pokazatelja, kazao je Kovačević. Istaknuo je kako Osječko-baranjska županija najveće nade može polagati u svoje izvoznike, podsjetivši kako je lanjska vanjskotrgovinska razmjena iznosila nešto više od 1,1 milijardu dolara, pri čemu je ostvaren suficit od 70 milijuna dolara. Napomenuo je da je izvoz u prva tri mjeseca ove godine porastao za 20 posto u odnosu na isto razdoblje lani, te da 350 izvoznika generira ovako dobre izvozne rezultate.

- Biti najveći proizvođač strojeva za proizvodnju automobilskih guma u svijetu, najveći proizvođač lamel-parketa u Europi i proizvođač informatičkih programa koji surađuje s najvećim svjetskim kompanijama, veliki su razlozi za nagradu, kazao je Kovačević.

U ime nagrađenih tvrtki Darko Kovač je zahvalio na nagradama kazavši kako svim članicama Komore želi bolje rezultate rada kako bi konkurencija za osvajanje Zlatne kune iduće godine bila još veća.

VIDEO:

TEKST: Igor MIKULIĆ, www.glas-slavonije.hr


Izdvojeno

Reci što misliš!