GALERIJA: Više od 3000 trkača na Ferivi polumaratonu

GALERIJA: Više od 3000 trkača na Ferivi polumaratonu

ferivi

Više od 1250 trkačica i trkača sudjelovalo je programu 13. osječkog Ferivi polumaratona od kojih je njih čak 836 sudjelovalo u glavnoj utrci na 21 kilometar i 100 metara. Ukupno je polumaraton s dječjom utrkom i utrkom građana privukao više od 1500 natjecatelja.

13. Osječki Ferivi polumaraton je po svemu sudeći najmasovniji do sada. Uz utrku djece te utrku građana na pet kilometara pod imenom “Je l' trčiš, lega?” program osječkog polumaratona obuhvatio je više od 1500 natjecatelja. U glavnoj utrci sudjelovali su predstavnici čak 12 država, među kojima primjerice, predstavnici iz Norveške i Kenije.

Kenijac Joel Maina Mwangi koji je najavljen kao glavni favorit ipak je stigao drugi u cilj, na Trgu Ante Starčevića, iako na stazi te dužine ima vrijeme 1:02:50, što je boje i od rekorda osječke staze. Pobjednik je ipak njegov klupski kolega mađar Gregor Laszlo iz Bendek Team-a s vremenom 1:08:58 što je i novo najbolje vrijeme osječkog polumaratona. Najbolja natjecateljica je iz istog mađarskog tima Zita Kacser.

Zanimljivo je kako je Kenijac Joel Maina Mwangi, drugi u cilju izjavio između ostalog kako je bilo vruće:

„Nisam očekivao da će biti ovako vruće. Osječani su odlična publika i rado ću doći ponovo“

Zadovoljan je nakon utrke bio i Damir Černić jedan od organizatora.

„Vrijeme je malo pretoplo za maraton, no lijepo je. Radili smo punom parom. Imali smo nekih poteškoća, no riješili smo ih do negdje oko 2 oko ponoći. Sve je više natjecatelja, poznatih trkača. Bilo nas je najmanje 1500, a ukupno nas je bilo više od 3 tisuće. Hvala Osječanima i svim volonterima, policajcima, Hitnoj, Crvenom križu i svima ostalima!“ – zahvalio se na kraju Černić

Foto: J.Bilić/SiB.hr
Tekst: Radio Osijek

   


Pratite SiB.hr bilo kad i bilo gdje! Posjetite naš mobilni portal m.sib.hr

Najave događaja