GALERIJA: Gourmet priča u osječkim restoranima i tržnici

GALERIJA: Gourmet priča u osječkim restoranima i tržnici

PXL 171018 22363744

Gourmet priča odvija se proteklih dana u Osijeku. Prvo je jučer u restoranu Muzej okusa održan cooking show, dok su danas na osječkoj tržnici kuhari spremali jela od svježih namirnica pod geslom „Od polja do stola“. Iz Udruge kuhara Osječko-baranjske županije svjež ručak za sve posjetitelje pripremali su kuhari Tomica Đukić i Andrej Kristek.

Bilo je to zanimljivo i drugačije predstavljanje Osječko- baranjske županije u sklopu novog turističkog programa "Gourmet Slavonija, Baranja i Srijem" sa ciljem promoviranja domaćih proizvoda, njihove važnosti u turizmu, kao i korištenje sezonskih namirnica u ugostiteljstvu. Kuhari Tomica Đukić i Andrej Kristek pripremali su posjetiteljima Tržnice ručak koristeći domaće namirnice.

Prolazeći Tržnicom odabrali su namirnice (bez nekog reda) i od njih pripremili jela na poseban, drugačiji način. Bila je improvizacija koja se svidjela građanima. Dok su kuhari kuhali držana je i panel rasprava "Od polja do stola" o najabržim putevima hrane od proizvođača do kupaca te o važnosti promocije i brendiranja domaćih proizvoda.

Foto i video: Davor Javorović/Pixell

  
Pratite SiB.hr bilo kad i bilo gdje! Posjetite naš mobilni portal m.sib.hr

Najave događaja

Srijeda

Četvrtak

Petak