GALERIJA: Raskošne, razigrane i raspjevane Vinkovačke jeseni

GALERIJA: Raskošne, razigrane i raspjevane Vinkovačke jeseni

PXL 160918 21983425

Ulicama Vinkovaca prošao je Svečani mimohod sudionika 53. Vinkovačkih jeseni, raskošna, raspjevana, razigrana povorka folkloraša koja izaziva divljenje i ponos prikazujući tradicijsku baštinu kojom se malo tko može podičiti ovakvim bogatstvom i raznolikosti kao što to može Hrvatska.

Mimohod su uveličale brojne skupine iz cijele Hrvatske, a na kraju, kao i uvijek, atraktivna slika koja se nestrpljivo iščekuje, ponosni lipicanci i njihovi još ponosniji vlasnici, svečano urešene zaprege i okićeni konji, a ove godine sudjelovalo je 30 zaprega i 20 konjanika.

Ukupno oko gotovo 4 000 sudionika Svečanog mimohoda i Revije konjskih zaprega i konjanika 53. Vinkovačkih jeseni.
Sve njih pratio je veliki broj Vinkovčana i gostiju grada, a na svečanoj pozornici pozdravljali su ih domaćini na čelu s gradonačelnikom Vinkovaca i predsjednikom Organizacijskog odbora Vinkovačkih jeseni Ivanom Bosančićem, te brojni ugledni gosti među kojima i predsjednik Vlade RH Andrej Plenković, koji je i pozvao sudionike da krene Svečani mimohod i Revija konjanika i konjskih zaprega 53. Vinkovačkih jeseni.

"Lijepo je danas biti Vinkovčanin, kada se Hrvati, ne samo iz cijele Hrvatske, nego i iz dijaspore, sliju u naš grad, na naše ulice i trgove, i slave sve ono što su nam ostavili naši djedovi, što su ponosno čuvali kroz stoljeća kako bi mi mogli danas pokazati svijetu", istaknuo je u pozdravnom govoru gradonačelnik Vinkovaca Ivan Bosančić uz dobrodošlicu svim gostima i zahvalu svima koji su sudjelovali u programu Vinkovačkih jeseni, u organizaciji, koji doprinose kroz sponzorstva, kao i svim Vinkovčanima koji žive za Vinkovačke jeseni i bez čije gostoljubivosti ova velika manifestacija ne bi bila to što je.

I ove godine folkloraše, zaprege i konjanike pratili su i srdačno pozdravljali brojni Vinkovčani i njihovi gosti, koji su na kraju zajedno s folklorašima zaplesali, sada već tradicionalno, Najveće šokačko kolo.

Foto: Davor Javorović/Pixell

   

 
Pratite SiB.hr bilo kad i bilo gdje! Posjetite naš mobilni portal m.sib.hr

Najave događaja