GALERIJA: Mali princ na daskama osječkog HNK

GALERIJA: Mali princ na daskama osječkog HNK

PXL 180518 20685228

Nikad nećemo doznati je li pišući ga 1943. kao posvetu dječaku Leonu Vertu Antoine de Saint-Exhupéry znao koliko će velik postati „Mali Princ“. Ono što, međutim, sa sigurnošću znamo jest da se doista istinski vidi samo srcem, da se s ljudima, cvjetovima i stvarima zbližimo samo ako ih „pripitomimo“, ako se „pripitomimo“.

Znamo i da istu stvar možemo vidjeti na najmanje dva načina. Možemo vidjeti bou koja je progutala slona ili banalni šešir. Stvar je pristupa. I mašte. U petak, 18. svibnja u 20 sati osječka će publika premijerno moći uživati u baletu nastalom prema čarobnoj priči o „dječaku s ružom i lisicom“, u „Malom Princu“ u izvedbi Europaballetta St. Pölten, u koreografiji Reinera Feistela. Kao da mu je poslanje bilo u ushitu ujediniti ljude, veliki Saint-Exhupéry ovim je baletom nastalim prema njegovoj najprevođenijoj i najvoljenijoj knjizi ujedinio austrijske baletne soliste i male osječke baletane, Hrvatsko narodno kazalište u Osijeku i Europaballett iz središta Donje Austrije, te dao poticaj sjajnoj, hvale vrijednoj koprodukciji.

Baletna koprodukcija HNK u Osijeku, Europaballett St. Pölten i Odjela za suvremeni ples Glazbene škole Franje Kuhača Osijek jučer su uprizorili ovo djelo na daskama osječkog HNK i nikog nisu ostavili ravnodušnim, a mi vam donosimo najbolje kadrove iz predstave.

Foto: Davor Javorović/Pixell

  
Pratite SiB.hr bilo kad i bilo gdje! Posjetite naš mobilni portal m.sib.hr

Najave događaja