GALERIJA: Osječani traže odgovore na pitanje tko truje njihove ljubimce

GALERIJA: Osječani traže odgovore na pitanje tko truje njihove ljubimce

prosvjed

Osječanima je dosta i jasno su to poručili okupljanjem u centru Osijeka. Proteklih dana javnost je na nogama zbog tvari nalik otrovu, a zbog kojeg je zabilježen veći broj slučajeva uginuloh životinja.

Zbog toga se danas okupilo njih 500-ak na središnjem trgu, a zatim i ispred policijske uprave Osječko-baranjske i zatražilo odgovore na pitanja tko truje životinje i o kojem otrovu se uopće radi.

„Građani koji su zabrinuti za našu sigurnost i zdravlje okupili su se na mirnom okupljanju, NE na prosvjedu, niti smo dio neke političke opcije niti podržavamo političke partije. Nismo nikakva udruga, organizacija ni skupina, samo građani koji su se  skupili da bi se situacija riješila i da bismo pokazali da nismo inertni na dešavanja u gradu,“ rekla nam je jedna od organizatorica skupa.

„Osobno, već godinama ne vjerujem institucijama, jer do sad je bilo previše malverzacija, sumnjivih ishoda nekakvih suđenja, ne poštivanja zakona, sporih i dugogodišnjih procesa koji završe zastarama...Tako da sigurno ne vjerujem niti jednom političaru, instituciji, policiji, pravosuđu i slično, jer do sada su pokazali u većini slučajeva ne učinskovitost, korumpiranost, ne djelotvornost, itd... Osobno sumnjam na gradsku vlast da je iza ovoga, jer policija nema što za reći, presica je bila smiješna, kao da smo došli na kavu, ništa konkretno se ne govori danima, a ovo traje sad već predugo i najsumnjivije da baš nitko ništa nije vidio, a kamera je jako puno... znam da policija treba naloge, ali da se u 4 dana nije izašlo sa konkretnim analizama, dokazima, provjerama... tu priču ne mogu prihvatiti,“ dodala je ona, a slične riječi mogli smo čuti i na samom skupu.

„Nisam zabrinut za osobnu sigurnost, no sigurnost djece, kućnih ljubimaca i divljih životinja je pod upitnikom, te se nadam kako se daljnja šteta neće počiniti, iako imam svoje sumnje s obzirom da se nadležni do sada nisu odnosili adekvatno prema situaciji ili brigama građana," rekao nam je jedan zabrinuti građanin na skupu.

Foto: I.Benić/SiB.hr

   

 
Pratite SiB.hr bilo kad i bilo gdje! Posjetite naš mobilni portal m.sib.hr