GALERIJA: Vinkovo u Iloku

GALERIJA: Vinkovo u Iloku

vinkovo ilok 20

Tijekom proteklog vikenda u Iloku je održana manifestacija Vinkovo u Iloku. Manifestacija je to posvećena iločkom vinogorju, a sve je proteklo uz obilje zabave.

Petak je tako bio rezerviran za  tamburaški maraton – natjecala su se 3 tamburaška sastava; Srce Slavonije, Strossmayer i Slavonski suton, a sve je završilo uz koncert Najboljih hrvatskih tamburaša. Publika je izabrala svog favorita te je pobjednik maratona Slavonski suton nakon uručene nagrade od 5000 kn svirao do dugo u noć (4:30).

Subota je tradicionalno bila u znaku pokladnog jahanja ulicama Iloka, posvete vinograda na Vukovu u 12h, te nakon toga pokladni sajam u staroj jezgri gdje su se mogli kupiti proizvodi izlagača. Također je bio održan izbor najboljeg traminca te je po glasovima posjetitelja traminac Vinarije Dragun proglašen najboljim. 

Od 21 sat se šator počeo puniti te je atmosferu zagrijavao Damir Vunuk, a okupljene goste koji su došli iz svih krajeva Hrvatske do 5 ujutro je zabavljao tamburaški sastav Ringišpil.

Nedjelja je započela tradicionalnim doručkom u vinogradima Vinarije Trs, a zabava se do sitnih noćnih sati nastavila u prostorima OPG-a Barbarić i Vinarije Knezović. Ponedjeljak, kada i jest svetkovina svetog Vinka, rezerviran je za slavlje u vinogradima Buhač, te u vinarijama Dragun i Čobanković.

Ilok su posjetili gosti iz Zagreba, Bjelovara, Samobora, Zadra, Dubrovnika, Hercegovine.

Foto: Ivan Ripić i Branimir Kuzman

 

 
Pratite SiB.hr bilo kad i bilo gdje! Posjetite naš mobilni portal m.sib.hr

Najave događaja

Ponedjeljak

Utorak

Srijeda