GALERIJA: Svibanjska večer u Tvrđi uz vino, glazbu i umjetnost

GALERIJA: Svibanjska večer u Tvrđi uz vino, glazbu i umjetnost

kazamat dani vina 2017

Jedna od najpozitivnijih večeri u Osijeku u posljednje vrijeme održana je u petak, 12. svibnja u dvorištu Kazamata. Riječ je dakako o Večeri vina i umjetnosti koja je po četvrti puta u zadnjih nekoliko godina okupila najbolje vinare, obrtnike i „opegeovce“ te uz umjetničko – glazbeni program osvježila ponudu na sceni, zabavila i opustila Osječanke i Osječane.

Kao što je Kreativna agencija Adverta koja je koordinirala promociju događaja i najavila, vino i umjetnost su spoj koji je rezultirao nadrealnom količinom ljubavi, pozitive i dobrog provoda. Ako ste među onih više od tisuću posjetitelja, onda vam je jasno da je ta formula i istinita.

Uz Trend Acoustic Band, The Red Roosters i DJ on Wine – Taca svi koji su željeli su promrdali kukove i noge, dok su oni koji nisu za ples imali priliku uživati u nizu drugih sadržaja. Prvenstveno, u izložbi fotografija “Atmosphere“ autora Tomislava Marcijuša, izložbi „Sifonija“, autora Vladimira Freliha i Dragana Matića, izložbi vodenog svijeta Udruge Gloria Maris i izložbi dječjih radova održanoj u Galeriji Waldinger te u performansima u tri čina "Kako je vino zavelo ljubav" udruge Oksimoron. Uz sve navedeno mogle su se pogledati i skulpture od slame autora Nikole Fallera iz Udruge Slama.

Čarolija vina pomogla je da spomenuti sadržaji pređu u drugu dimenziju što je ostalo zabilježeno na mnogim fotografijama, ali je i potpomogla da dominira ono što je najvažnije, odličan osjećaj među svim prisutnima, koji ih je tjerao da čine stvari koje možda u nekim drugim situacijama nikada ne bi. Tako smo mogli vidjeti starije sugrađane da kao tinejdžeri žestoko plešu uz rock'n'roll zvuke Roostersa, da se svi grle i smješkaju jedni drugima bez obzira na to poznaju li se ili ne. Mogli smo svjedočiti nastanku nekih novih ljubavi, obnovi nekih starih i poboljšanju odnosa u onim aktualnim. Na jednom mjestu smo mogli vidjeti iskreno zadovoljstvo svih prisutnih što nas sve može motivirati da još više ulažemo u grad koji ima čak i ono nešto više nego samu dušu.

Večer vina i umjetnosti se ne može prepričati drugačije nego ovako. Jer, Večer vina i umjetnosti je događaj zbog kojeg svi u nekim mini segmentima rastemo, zastanemo i zamišljamo se koliko nam zapravo može biti dobro ako sve razlike stavimo sa strane, ako ciljano sudjelujemo u zbližavanju, širenju pozitive i napretka zajednice u kojoj živimo. Da, možda je pretenciozno, ali ako više od tisuću ljudi može plesati u zajedničkom ritmu dobre volje, onda ne treba puno da to učine i svi ostali koji su spremni ostati i voljeti ovaj grad zajedno s nama.

FOTO: J.Bilić/SiB.hr

 
Pratite SiB.hr bilo kad i bilo gdje! Posjetite naš mobilni portal m.sib.hr

Najave događaja

Utorak

Srijeda