GALERIJA: Mini Maker Faire oduševio posjetitelje

GALERIJA: Mini Maker Faire oduševio posjetitelje

mini maker uvodna

„Osijek Mini Maker Faire 2017“ jedinstvena kombinacija sajma, konferencije i festivala na kojem sudionici predstavljaju svoje ideje i kreacije, ali i dijele znanje s “makerima” održava se do 16 sati u Elektrotehničkoj i prometnoj školi u Osijeku.

Okupili su se ponajprije zaljubljenici u robotiku, elektroniku, virtualnu stvarnost, interaktivne igračke, ali i drugi "sam svoj majstor" izlagači koji predstavljaju svoje izume i kreacije u drvetu, plastici, željezu, a ima i unikatnih odjevnih predmeta.

Prvi takav događaj održan je u Osijeku prošle godine, a entuzijazam izlagača, predavača i voditelja radionica zarazio je posjetitelje, među kojima je najviše djece, no i nastavnike i poduzetnike u gradu u kojem je IT industrija jedna od rijetkih koja nudi alternativu profesionalnoj stagnaciji i odlasku u inozemstvo.

Originalni Maker Faire održan je u San Mateu u Kalifoniji i 2015. je proslavio desetu godišnjicu s više od 1.100 izlagača i 145 tisuća posjetitelja.

U Osijeku ga organizira Osijek Software City u suradnji s #labOs hacklabom, a pokrovitelj je događaja američka izdavačka kuća Maker Media.

Tekst: Radio Osijek
Foto: J.Bilić/SiB.hr

   
Pratite SiB.hr bilo kad i bilo gdje! Posjetite naš mobilni portal m.sib.hr

Najave događaja

Srijeda

Četvrtak