GALERIJA: BMX majstori letjeli preko Coca Cola mosta

GALERIJA: BMX majstori letjeli preko Coca Cola mosta

bmx

Velik broj Osječana okupio se ove subote na središnjem gradskom trgu na četvrtom javnom prebrojavanju čepova s Coca-Colinih boca čiji ukupan broj sada iznosi 97.015. Time su se građani još više približili ciljanom broju od 108 048 čepova koje je potrebno prikupiti u sklopu projekta #OsvijetlimoNasMost kako bi jedan od najljepših gradskih simbola, Pješački most, dobio trajnu rasvjetu.

Projekt je pokrenut u prosincu 2016., otkad se na odabranim prodajnim mjestima u Osijeku prikupljaju čepovi s boca Coca-Cole i Coca-Cole Zero, a 108 048 čepova koliko je potrebno prikupiti da bi bila postavljena trajna rasvjeta na Pješačkome mostu odgovara broju stanovnika Osijeka prema posljednjemu popisu iz 2011. godine. Time se simbolički sve Osječane želi uključiti u projekt.

„Coca-Coli je drago zbog iznimnog broja naših sugrađana, kao i partnera koji su dosad podržali ovu inicijativu i koji to nastavljaju činiti svakoga dana. Veseli me da su prepoznali vrijednost koju će trajna rasvjeta na mostu donijeti gradu i njezinim građanima, te dodatno uljepšati boravak svima onima koji odluče posjetiti naš grad, a nadamo se da će ih u budućnosti biti sve više. Još nam je malo vremena ostalo do samoga cilja no uopće ne sumnjam da zajedničkim angažmanom u tome možemo uspjeti. Pozivam stoga sve sugrađane da i dalje skupljaju čepove kako bi Pješački most zasvijetlio u svom punom sjaju“, izjavio je Stijepan Petrović, predstavnik Coca-Cole HBC Hrvatska.

Projekt podržava grad Osijek, čiji je gradonačelnik Ivan Vrkić danas sudjelovao u prebrojavanju čepova, istaknuvši: „Zahvaljujemo tvrtki Coca-Cola i njihovu partneru tvrtki Zumtobel što projektom #OsvijetlimoNasMost daju svoj doprinos našem gradu, čime će se Osijek pridružiti svjetskim metropolama koje na sličan način ističu ljepote svojih mostova i rijeka na kojima se nalaze. Osvjetljenje Pješačkoga mosta, jednog od najpoznatijih i najljepših simbola grada Osijeka, obogatit će njegovu vizuru pružajući prekrasan pogled sa šetnice uz Dravu koja će uskoro pratiti Osijek u njegovoj punoj dužini“.

Četvrto je prebrojavanje proteklo u adrenalinskom raspoloženju zahvaljujući predstavnicima popularnog festivala Pannonian Challenge koji su podržali projekt osvjetljenja Pješačkoga mosta donacijom simboličnih 200 čepova, po jednog za svakog od sudionika. Time je označen početak zajedničke suradnje Coca-Cole i Pannonian Challengea, koja će se nastaviti i nakon projekta osvjetljenja mosta.

„Izuzetno nam je drago što je Coca Cola prepoznala vrijednost projekta Pannonian Challenge, što zajedno s gradom Osijekom nastavljamo graditi ovu pozitivnu priču i što ćemo od 7. do 11. lipnja ugostiti najbolje vozače svijeta, mnogobrojnu publiku te postati 'punoljetni' - vidimo se uskoro na Copacabani!", rekao je Jurica Barać, voditelj projekta Pannonian Challenge.

Pod vodstvom ambasadora festivala, poznatog BMX vozača Igora Pokija Vukadinovića, sudionici čije ćemo majstorije gledati na ovogodišnjem 18. izdanju događanja, za okupljene su građane pripremili spektakularan show. U zraku su izvodili vratolomije preskakanjem replike Pješačkoga mosta sastavljene od 5000 Coca-Colinih praznih staklenih bočica, kako bi Osječane zagrijali za najveći regionalni festival ekstremnog sporta i glazbe.

Nakon impresivnih skokova od kojih je mnogima zastao dah najavljeno je i veliko finale u prebrojavanju čepova koje Osječane očekuje početkom travnja.

Foto: J.Bilić/SiB.hr

   
Pratite SiB.hr bilo kad i bilo gdje! Posjetite naš mobilni portal m.sib.hr

Najave događaja

Srijeda

Četvrtak