Događanja

Događanja

GALERIJA: Rekordnih 172 kotlića na 5. Memorijalnoj fišijadi Geze Gudlina

PXL 140118 19274180

Rekordni 172 kotlića kuhalo se jučer na petoj tradicionalnoj fišijadi Slavonske kuće u sjećanje na poznatog ugostitelja, zafrkanta uvijek spremnog na šalu, pokojnog Gezu Gudlina. I ova je godina rekordna po broju natjecatelja (lani je bilo 86 kotlića) i posjetitelja jedinstvenog sajma u kuhanju ribljeg paprikaša u Firingerovoj u osječkoj Tvrđi. Sve je počelo prije pet godina okupljanjem desetak poznanika koji su htjeli obilježiti godišnjicu smrti svog prijatelja – legendarnog osječkog ugostitelja Geze Gudlina, a pretvorilo se u jedinstveni regionalni događaj na kojeg dolaze natjecatelji iz Novog sada, Sombora, Tuzle i Zemuna. Za razliku od ostalih fišijada gjde se bira najbolji, na ovoj se bira najgori fiš!  Prvo, dakle, najgore mjesto osvojio je Tomislav Gudlin, Gezin sin, drugo mjesto odostraga osvojila je ekipa Lavine, a malo bolji fiš od ekipe Lavina, kako je ocjenjivački sud ocijenio, skuhala je ekipa Jeger. Cijela fišijada protiče u šaljivom tonu jer baš takav je bio i legendarni Geza. Djelić atmosfere pogledajte u našoj galeriji.

 

GALERIJA: Sajam vjenčanja u Portanovi

20180114 140553

Osječki trgovački centar Portanova domaćin je još jednog izdanja Sajma vjenčanja.

   

GALERIJA: Najmlađi Osječani postali vrhunski robotičari

PXL 120118 19251641

Za vrijeme zimskih školskih praznika u Domu tehnike u osječkoj Tvrđi, u okviru projekta "Zima u Doma tehnike" održavaju se radionice za učenike osnovnih škola grada Osijeka. 

   

GALERIJA: Siječanjska šetnja na +15°C

setnja

Neoubičajeno topao prvi vikend u novoj godini izmamio je brojne legice i lege u šetnju središtem grada. Zajedno s njima prošetao je i naš fotograf.

   

GALERIJA: Tuljan se vratio i skočio u hladnu Dravu

PXL 311217 19151408 880x586

Posljednih nekoliko  zbog narušenog zdravstvenog stanja, osječki čovjek Tuljan nije skakao u hladnu Dravu.

   

GALERIJA: Božićni ručak za kerovce u osječkom Azilu

PXL 261217 19126754

Udruga Pobjede i jučer je, tradicionalni na drugi dan Božića, organzirala božićni ručak za pse u Azilu i šetnje s psima na koje se i ovaj put odazvao veliki broj Osječana.

   

GALERIJA: U velikom Betlehemskom selu u Tenji izvedena predstava Isusovog rođenja

PXL 241217 19122845

Nakon male polnoćke u dvorištu crkve Svete Ane održana je predstava Isusovog rođenja. Predstava je organizirana na 400 m2, a glumilo je 48 kostimiranih glumaca. Opšrinije o velikom tenjskom Betlehemskom selu pročitajte OVDJE.

   

GALERIJA: Blagdanska subota u Belom Manastiru

PXL 231217 19120318

Naš fotograf jučer je posjetio Beli Manastir i humanitarnu akciju "Kulinarski obračun točno u podne" u Etnološkom centru baranjske baštine. Kako bi uljepšali božićne blagdane potrebitima, sarma i delikatesa Baranje – fiš paprikaš dijeljenji su uz dobrotvorne donacije, a sva prikupljena sredstva idu za Udrugu „Prijatelji svetog Martina“ koja prikuplja sredstva za socijalne trgovine u Belom Manastiru i Popovcu. U večernjim satiam provjerili smo i bogatu ponudu Adventa u Belom Manastiru.

   

GALERIJA: Božićna čarolija u središtu Osijeka

PXL 221217 19111728

Božićna čarolija u središtu Osijeka i sinoć je privukla veliki broj posjetitelja koji su došli uživati u kuhanom vinu, kobasicama i najvećem hitu ovogodišnjeg Adventa u Osijeku - kružnom klizalištu.

   

GALERIJA: Lege dana [prosinac 2017.]

lege dana prosinac2017 SiBhr 32

Malo da uslišimo i želje naših čitateljica i ovaj mjesec vam donosimo galeriju "Lega dana" :) Dame, uživajte!

   

GALERIJA: Klizalište je hit ovogodišnjeg Adventa u Osijeku

advent u osijeku srijeda 4

Najveća adventska manifestacija u Slavoniji i Baranji, ona u središtu Osijeka, i sinoć je privukla veliki broj posjetitelja. Božićni tramvaj, kućice s bogatom ponudom hrane i pića, velika pozornica s zabavnim programom i svakako najveći hit ovogodišnjeg Adventa - kružno klizalište na Trgu Ante Starčevića, pretvorilo je središte Osijeka u pravu božićnu bajku u kojoj uživaju sve generacije. I tramvaji koji su se prvih nekoliko dana gurali među posjetiteljima, više ne smetaju. Djelić sinoćnje blagdanske atmosfere pogledajte u našaoj galeriji fotografija i video prilogu.

   

GALERIJA: Božićna bajka započela i u Slavonskom Brodu

bord advent

Na brodskom Korzu uz Božićnu bajku i 10. Božicni sajam upaljena je prva adventska svijeća. Programi slavonskobrodske Božicne bajke trajat će sve do 31. prosinca, a u svečanom i lijepo ukrasenom predblagdanskom ugodjaju ovih će dana biti otvoreno i gradsko klizalište.

FOTO: Ivica Galović/ PIXSELL

 

   

GALERIJA: Na Adventu u Osijeku upaljena prva adventska svijeća

advent osijek subota 2 12

Drugog dana Adventa u Osijeku mons. dr. Đuro Hranić, nadbiskup i metropolit đakovačko-osječki upalio je prvu adventsku svijeću ispred osječke Konkatedrale, a na glavnoj bini brojne posjetitelje zabavljao je bend KIT Karson. Djelić atmosfere pogledajte u našoj galeriji.

   

GALERIJA: Bučni Motomrazovi stigli u centar Osijeka

PXL 021217 18900586 dubravka petric pixell

Tradicionalna manifestacija Motomrazovi iz godine u godinu uveseljava mališane u centru Osijeka. Tako je bilo i ovoga puta kad su osječki bikeri u centar stigli na svojim dvo kotačnim ljubimcima.

   

GALERIJA: Započela osječka božićna čarolija

Advent u Osijeku 2017 otvorenje 07

Božićna čarolija započela je sinoć po četvrti put u gradu na Dravi i to na novoj lokaciji - u samom središtu grada, na Trgu Ante Starčevića i Trgu Pape Ivana Pavla II. Tisuće građana već je prvog dana posjetilo Advent i uživalo u kuhanom vinu, kobasicama, domaćoj rakiji i ostalim zimskim slasticama. Najveća novost ovogodišnjeg Adventa u Osijeku svakako je veliko kružno klizalište površine čak 400 četvornih metara na glavnom trgu.

   

Stranica 1 od 57

Najave događaja