Događanja

Događanja

GALERIJA: Lege dana [travanj 2018.]

lege travanj 2018

I ovaj mjesec naš fotograf osim što je svakodnevno lovio legice na osječkim ulicama, "uhvatio" je i pokojeg legu za neše čitateljice :)

 

GALERIJA: Osječka premijera mjuzikla ''Crvenkapica''

PXL 110418 20266337

Nakon uspješne premijere u Vinkovcima,  mjuzikl za djecu “Crvenkapica”  sinoć je premijerno izveden i u Dječjem kazalištu Branka Mihaljevića u Osijeku. Riječ je o koprodukcijskoj predstavi Gradskog kazališta Joza Ivakić Vinkovci i Dječjeg kazališta Branka Mihaljevića u Osijeku koju je prema tekstu Vjekoslava Jankovića prilagodio i režirao Vladimir Andrić. Dječji mjuzikl Crvenkapica zasigurno je najraskošnija dječja predstava u stotinu godina dugoj kazališnoj tradiciji vinkovačkog Kazališta.

   

GALERIJA: Prva proba quadrille u Tvrđi

quadrilla prva proba ivica benic sibhr 17 II

Osječki maturanti još jednom su započeli s probama za ples quadrille koji će otplesati posljednjeg dana svog srednjoškolskog obrazovanja. 

   

GALERIJA: Ulica ringlova u punom sjaju

ulica ringlova ivica benic sibhr 5

Prekrasan proljetni dan izmamio je stanovnike osječke Reljkovićeve na ulicu. Ulica poznatija kao ulica ringlova ugostila je i brojne znatiželjnike koji su prošetali i pridružili se stanarima.

   

GALERIJA: Prvi proljetni Sajam antikviteta

sajam antikviteta ivica benic sibhr 01

Velika gužva bila je na jučerašnjem Sajmu antikviteta. Sunce je izmamilo u šetnju i razgledavanje brojne koji su mogli pronaći brojne artikle za sebe.

   

GALERIJA: Uskrsni ponedjeljak u ZOO vrtu

PXL 020418 20189200

Brojne obitelji na Uskrsni su ponedjeljak posjetile osječki Zoološki vrt. Na ulazu ih je dočekao Zeko koji je dijelio bombone pa su svi zajedno prošetali vrtom upoznavajući se s brojnim životinjskim vrstama, ali i tražeći čokoladna jaja.

   

GALERIJA: Prepun grad uživao u motozekama i velikom gnijezdu

gnijezdo

Živo je danas bilo u centru Osijeka. Tisuće Osječana i njihovih gostiju stigli su u centar grada u veliko uskršnje gnijezdo i dočekati motozeke koji su za ovu prigodu stigli u svojim novim kostimima.

   

GALERIJA: Uskrsni tramvaj i ove godine razveselio mališane

PXL 270318 20152090

I ove godine osječki mališani mogu uživati u vožnjama Uskrsnim tramvajem po cijeni ulaznice od samo 11 kuna u koju je uključeno kinder Jaje i ulaz u ZOO vrt. Kako je bilo na prvoj vožnji, pogledajte u našoj galeriji. Detalje o voznom redu pogledajte na stranicama GPP-a.

   

GALERIJA: Jaja svih oblika i dizajna u centru Osijeka

PXL 240318 20124684 900x599

Na Trgu Ante Starčevića održana je se manifestacija 'Šarena jaja bojama grada'.

   

GALERIJA: Izletnici pozdravili dolazak proljeća na 36. Papučkim jaglacima

papucki jaglaci

Brojni izletnici zaputili su se protekle nedjelje na Papuk kako bi pozdravili proljeće u sklopu manifestacije 36. Papučki jaglaci.

   

GALERIJA: Osječani traže odgovore na pitanje tko truje njihove ljubimce

prosvjed

Osječanima je dosta i jasno su to poručili okupljanjem u centru Osijeka. Proteklih dana javnost je na nogama zbog tvari nalik otrovu, a zbog kojeg je zabilježen veći broj slučajeva uginuloh životinja.

   

GALERIJA: Lege dana [ožujak 2018.]

lege dana ozujak

Da su legice najljepše dokazujemo vam svakednevno u našoj rubrici Legica dana, a da i lege imaju što pokazat pogledajte u ovoj galeriji.

   

GALERIJA: Sunce izmamilo Osječane u šetnju

PXL 100318 19997644

Sunce je zagrijalo grad i mnogobrojni Osječani su iskoristili prvu priliku kako bi izašli i uživali u ugodnim temperaturama i sunčanom danu.

   

GALERIJA: Predstava ''Prikazanje sv. Lovrinca mučenika'' u konkaterdali sv. Petra i Pavla

PXL 040318 19936384

Sinoć je u osječkoj konkatedrali sv. Petra i Pavla održana predstava "Prikazanje sv. Lovrinca mučenika". Predstava je to koja živi već 48 godina i proputovala je cijeli svijet. Sveti Lovrinac antologijska je predstava hrvatskoga glumišta, koju je dramaturški adaptirao i redateljski potpisao Marin Carić na predlošku kasnosrednjovjekovnoga crkvenoga prikazanja o životu ranokršćanskih mučenika pape Siksta II. i svetoga Lovre, rim. Svoju dugovječnost može zahvalit ponjaviše zbog  maestralne  režije, vrlo vješto riješene teške radnje,  glume, ali poruke koju šalje iz one biti kazališta.

   

GALERIJA: Otvoren Proljetni i Obrtnički sajam na Pampasu

PXL 020318 19910287

Više od 180 izlagača okupilo se na 25. Proljetnom sajmu i 19. Obrtničkom sajmu, koji su danas (2. ožujka) otvoreni u Osijeku. Do nedjelje, 4. ožujka na sajmu će biti izloženi strojevi i oprema za poljoprivredu, šumarstvo i stočarstvo, a neka od područja izlaganja su i proizvodnja sjemenskog i sadnog materijala, ekološka proizvodnja poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda, seoski turizam i obrtništvo.

   

Stranica 1 od 59

Najave događaja

Subota

Nedjelja

Ponedjeljak