ESN Osijek: Svjetski dan Poezije
  help
ESN Osijek: Svjetski dan Poezije
Četvrtak, 21. Ožujak 2019, 19:00

ESN Osijek obilježava Svjetski dan Poezije
Još jedno izdanje ''An International Evening of Poetry and Music''

Ukoliko ste željni drukčijih i posebnijih događanja u našem gradu - ovo je pravi događaj za vas!
Proljeće nam kuca na vrata, a kako ga bolje dočekati nego uz dašak poezije, glazbe i šalice kave.
U ovo proljeće zakoračite upoznavajući nove kulture, jezike i običaje, slušajući internacionalne i lokalne studente našega Sveučilišta kako čitaju poeziju na svojem materinjem jeziku.

Erasmus studentska mreža Osijek pod pokroviteljstvom Julius Meinla provodi projekt “An International Evening of Poetry and Music”. Mentor ovoga projekta je mr.sc. Sanda Katavić Čaušić, profesorica Ekonomskog fakulteta u Osijeku, koja je u projekt uključila svoje studente, dok ESN Osijek u priču uvodi internacionalne studente koji provode semestar razmjene u Osijeku. Promičući internacionalnu dimenziju sveučilišta i interkultulturalno druženje studenti zajedničkim snagama obilježavaju Svjetski dan Poezije i početak proljeća 21. Ožujka, uz čitanje poezije, glazbu uživo i dobru kavu. Događaj započinje u 19 sati u Magis - Poetry caffe-u.

Događaj An International Evening of Poetry and Music tradicionalno obilježava suradnju s dolaznim Erasmus studentima i njihovom krovnom udrugom ESN s ciljem promicanja jezične i kulturne raznolikosti, interkulturalne komunikacije i kompetencija, kao i internacionalizacije sveučilišta. U autentičnom i globalno orjentiranom kontekstu druženje mladih ljudi obilježava Svjetski dan poezije  čitanjem poezije na  materinjim jezicima sudionika. Uz glazbu i šalicu kave sponzorirane od strane Julius Meinla prof. Sanda Katavić-Čaušić Vas srdačno poziva da nam se pridružite u ovogodišnjem izdanju.

U prošlogodišnjem izdanju sudjelovali su internacionalni studenti iz 14 različitih Europskih država, a kako je to izgledalo možete pogledati ovdje . Za ovo specijalno izdanje ulaz je besplatan te je osigurano 70 sjedećih mjesta, a prijaviti se možete putem obrasca na linku: https://goo.gl/forms/pSsfFuVT1oiKtDrZ2. Više informacija dostupno je na https://www.facebook.com/events/1360189324123899/.

Pratite SiB.hr bilo kad i bilo gdje! Posjetite naš mobilni portal m.sib.hr

Nazad