Restoran Waldinger: Good France
  help
Restoran Waldinger: Good France
Četvrtak, 21. Ožujak 2019, 08:00
Do Nedjelja, 24. Ožujak 2019

france

JEDINSTVENA PRILIKA DA OKUSITE FRANCUSKU!

«Govoriti o kuhinji, o francuskoj kuhinji, znači govoriti o radosti življenja, lakoći, optimizmu i zadovoljstvu», riječi su Alaina Ducassea, kuma projekta Goût de / Good Fran

Good France : koncept

Uspostavljen na inicijativu Ministarstva Europe i vanjskih poslova projekt Goût de / Good France prožet je duhom te lijepe ideje sa željom da se u istu uključe sve kategorije restorana i to na sve četiri strane svijeta. Ovo međunarodno događanje, čije je prvo izdanje održano 19. ožujka 2015. godine nakon što je «francuski gastronomski obrok» upisan u popis nematerijalne baštine UNESCO-a, sudjeluje u širenju francuske gastronomije diljem svijeta. Ove je godine ovo događanje postalo jedno od prioriteta francuske diplomacije kojemu se pridaje posebna pažnja.
Ovom večerom odaje se počast izvrsnosti francuske kuhinje, njezinoj sposobnosti inovacije i vrijednostima koje promiče: zadovoljstvo, užitak dijeljenja, poštivanje « dobre trpeze » svojih suvremenika i cijelog planeta.

Glavna večera ovog petog izdanja Goût de / Good France održat će se, dakle, u četvrtak, 21. ožujka 2019. godine, a cilj joj okupiti 5000 chefova na 5 kontinenata koji će slaviti francusku gastronomiju.

Teme izdanja 2019.

Nakon četiri uspješna izdanja i uz sve brojnije sudjelovanje hrvatskih restorana, ovo peto izdanje bit će posvećeno kuhinji francuske regije Provanse koja se, baš poput hrvatske kuhinje, odlikuje spojem morskih i kontinentalnih specijaliteta te uporabom svježih lokalnih proizvoda. Naglasak je također na održivoj i odgovornoj kuhinji.

Waldinger Osijek

GOOD FRANCE
2019
MENU

HLADNO PREDJELO

ROLANA PATKA S GUŠČOM JETROM NA KREMI OD CELERA I PAČJI JUS

TOPLO PREDJELO

PALAČINKA S TIKVICAMA I OVČJIM SIROM NA KREMI OD RAJČICE

GLAVNO JELO

JANJEĆI KOTLET ZAPEČEN U PISTACIJI I SERVIRAN NA RATATOUILLEU, PIRE KRUMPIR I JANJEĆI UMAK

DESERT

CREME BRULEE

VIVE LA FRANCE
21.03. – 24.03.
230,00 KN PO OSOBI

Pratite SiB.hr bilo kad i bilo gdje! Posjetite naš mobilni portal m.sib.hr

Nazad