CB Peppermint Osijek: DORF
  help
CB Peppermint Osijek: DORF
Petak, 9. Studeni 2018, 08:00
Do Subota, 10. Studeni 2018

DORF Osijek

DORF u „Peppermintu“

Udruga Mali Nemo i caffe bar Peppermint pozivaju vas na drugo ovogodišnje osječko izdanje DORF-a, festivala dokumentarnog glazbenog filma.

Festival je projekt kojim je Udruga ljubitelja filma RARE 2007. godine započela povezivanje Vinkovaca i Vukovarsko-srijemske županije s ostalim regionalnim udrugama i projektima kojima je cilj povezivanje i razmjena kulturnih informacija. Žanrovski definiran, obogaćen brojnim popratnim događanjima vrlo brzo je postao prepoznatljiv u Hrvatskoj i susjednim državama. Na gostovanjima u drugim gradovima (ukupno 82) i zemljama (Srbija, Slovenija, BiH, Austrija, Njemačka, Makedonija) bilježi veliku posjećenost (ukupno oko 45.000 ljudi).

PETAK, 9.11., 19 h

EVERY EVERYTHING – GLAZBA, ŽIVOT I VREMENA GRANT HARTA (Every Everything – The Music, Life & Times of Grant Hart)

R.: Gorman Bechard (SAD)
P.: What were we thinking films (2013.)
T.: 90'
www.everyeverything.com
Trailer

Gorman nastavlja isporučivati odlične dokumentarce, a ovaj o Grantu Hartu jedna je od najiščekivanijih priča i film kakav Grant zaslužuje, zadovoljava najstrože fanove njegove impresivne glazbene biografije. Ako vam imena bandova Hüsker Dü, Nova Mob ne govore puno… Hm, pitajte malo starije i otkrijte najvažniji američki band indie/gitarskog vremena 1980-ih. Grant Hart imao je impresivnu glazbenu prošlost, a, nažalost, nedavno nas je napustio.

VILJUŠKA PUNA LJUBAVI

R.: Milica Jovčić i Aleksandra Milenković (Srbija)
P.: Akademski filmski centar Beograd (2012.)
T.: 75'
Trailer


 
Dvije mlade autorice snimile su omnibus od 5 priča, u kojem se generacijski bave bendovima iz kultnog Bigz-a (Repetitor, Stuttgart Online, Kriške), a između su priče o  Goribor, Pionir 10 i Repetitor.

SUBOTA, 10.11., 19 h  

HRPA UMJETNOSTI (Bunch of Kunst)

R.: Christine Franz (Njemačka)
P.: Magnetfilm (2017.)
T.: 103'

https://www.bunchofkunst.com/
Trailer

Autorica je pratila ovaj sjajni dvojac na turneji i ispričala priču o jednom od najboljih suvremenih punk sastava, koje obožava i Iggy Pop. Sigurno znate da su Sleaford Mods zaslužili svaku sekundu pozornosti koju dobivaju, kao i ovaj film, koji je oduševio publiku brojnih filmskih festivala.

Za sve projekcije ulaz je besplatan.

 

Pratite SiB.hr bilo kad i bilo gdje! Posjetite naš mobilni portal m.sib.hr

Nazad

Najave događaja