CroMSIC Osijek: Simpozij ''Upoznaj me''
  help
CroMSIC Osijek: Simpozij ''Upoznaj me''
Četvrtak, 8. Studeni 2018, 08:00
Do Petak, 9. Studeni 2018

Veliko nam je zadovoljstvo pozvati Vas na treći po redu simpozij 'Upoznaj me' 2018. godine čija tema je mentalno zdravlje studenata. Projekt  organizira Međunarodna udruga studenata medicine Hrvatska (CroMSIC).

Studenti su naša budućnost. Potrebno je biti svjestan ograničenosti znanja o mentalnim izazovima te proširivati i produbljivati ga.  Zajednica koja je prepoznala probleme svojih studenata, na najboljem je putu za njihovo rješavanje i podizanje kvalitete života. Stoga se značenje ovoga simpozija ogleda u obuhvatu različitih struka usmjerenih k jednome cilju – edukaciji i podizanju svijesti o važnosti inkluzije i poboljšanju kvalitete života studenata.

Tim interdisciplinarnim pristupom visokih stručnjaka u području dječje psihijatrije, socijalne psihologije, defektologije, neuroznanosti i umjetnosti na moderan način pristupa se problemu otvoreno govoreći o mentalnom zdravlju studenata u našem društvu.

Želimo istaknuti predavanje doc. dr.sc. Ane Kurtović, profesorice psihologije pod nazivom ‘Izazovi studiranja: Je li studiranje  rizično za mentalno zdravlje?’.  Također i predavanje prof. dr. sc. Marije Heffer koja će pričati o neurološkoj  koristi meditacije i joge sa svojim predavanjem pod nazivom  ‘Siddharthin mozak’. Osim toga, radionicu ‘Upoznaj se’ vodit će  dr. Domagoj Benić sa zavoda za dječju i adolescentnu psihijatriju u KBC Osijek, a doc. dr. sc. Ana Babić Čikeš, profesorica psihologije zajedno s doc. dr. sc. Larom Cakić predstavit će rad Psihološkog savjetovališta za studente pri Sveučilištu J.J. Strossmayera s temom: ‘Osjećaji pomažu i/ili odmažu?’


Najvažnije od svega jest to da od ove godine studenti vode glavnu riječ  i da ih  čak 28 aktivno  sudjeluje. Stava smo da studenti bolje od ikoga znaju pričati o poteškoćama koje se susreću za vrijeme studija, a ovom univerzalnom temom simpozija željele  smo privući sve zainteresirane, čak i ako nisu dio studentske populacije.

Istaknule bismo nekoliko tema o kojima će se pričati na simpoziju, kao što su odabir pravoga fakulteta, zdrava prehrana i poremećaji ishrane, utjecaj kvalitete sna na mentalno zdravlje, korist vježbanja, uloga religije u studentskom životu, kako reći ‘ne’ i nositi se s pasivno- agresivnim ponašanjem, ovisnost o internetu, međuljudski odnosi, organizacija vremena, uloga kućnih ljubimaca u osnaživanju mentalnoga zdravlja i dr.

Ukupno će se održati  11 predavanja i  11 radionica.
Ulaz na predavanja je slobodan i prijave nisu potrebne. Na radionicama se može sudjelovati uz prethodnu prijavu putem obrasca objavljenog na Facebooku. Kotizacija se ne plaća.

Korisne informacije

Facebook događaj : Upoznaj me 2018. - simpozij o mentalnom zdravlju studenata
Link događaja: https://www.facebook.com/events/1868218433257461

 

Pratite SiB.hr bilo kad i bilo gdje! Posjetite naš mobilni portal m.sib.hr

Nazad

Najave događaja

Srijeda

Četvrtak

Petak