Vinska mušica: Prezentacija Vinarije Vinum
  help
Vinska mušica: Prezentacija Vinarije Vinum
Petak, 12. Listopad 2018, 20:00

Iz vinograda sa sjeveroistočnog dijela Fruške gore u Vinsku mušicu stižu nam vina Vinarije Vinum, u petak 12. listopada 2018. godine. Uz moto "najbolja je medicina , poslije jela, čaša vina – zato ruku čaši pruži, pa će život biti duži!" ponovno povezujemo Sremske Karlovce i Osijek, kao dva velika vinorodna (vinska i vinogradarska) centra. Zapravo, zanimljivo je kako je vlasnik Vinuma liječnik, dr. Milan Ubavić. Svojim hobijem došao je do ozbiljnoga posla i ozbiljne, suvremene vinarije. Uživanje u zemlji, vnogradima, vinovoj lozi i vinu dovelo je do toga da su ga vinari iz Sremskih Karlovaca, koji su ga sa skepsom gledali u njegovim počecima, s vremenom prihvatili te danas cijene njegov rad. Iskreno, pridobio ih je talijanskim rizlingom, odnosno, kako bismo mi preveli graševinom. Naime, graševina je najrasprostranjenija sorta grožđa na Fruškoj gori, tamošnji vinari njome su ovladali i u vinogradima i u podrumima, a doktor je napravio bolje vino od njihovog...

Vina rade, kažu iz ljubavi. I sve je krenulo iz ljubavi... Dok nije imao vinograde, Mila Ubavić kupovao je grožđe i pravio vina, koja su postizala uspjehe i kupila nagrade na svjetskim festivalima. Do prve berbe u vlastitom vinogradu čekalo se, pa je sauvignon blanc 2009. godinu poslije na Vinalisu u Parizu dobio srebrnu medalju, zlato je izmaknulo za jedan bod. Sauvignon je proslavio Vinariju Vinum, jednu od najmlađih vinskih kuća u Sremskim Karlovcima, a ostalo je – kako bi se reklo – povijest.

Stoga ćemo u Vinskoj mušici, u petak 12. listopada, od 20 sati uživati u kušanjima vina Vinuma, uz sauvignon, talijanski rizlig (graševinu), bijelu kupažu muškata i traminca Mustra, rose od pinot noira i poslasticu bermet (ipak su Sremski Karlovci poznati po bermetu). Vina će nam predstaviti direktor prodaje Milan Radović, uz vodstvo vlasnice Vinske mušice Ivane Draganić. A znate kako to kod nas ide, uz fina vina i fini zalogaji, a u stankama dok se vino pije i hrana kuša, zasvirat će nam naš mladi glazbenik, pjevač i gitarist Juraj Padovan.

Rezervacije su obavezne, a za večer Vinumovih vina primamo ih na mobitel 092 350 9939, preko facebook stranice:https://web.facebook.com/vinskamussica/ i u inbox. Ili dolaskom u Vinsku mušicu gdje odmah možete platiti svoju degustaciju.

Veselimo se druženju uz lijepa vina, fine zalogaje, glazbu i s vama dragim našim nasmijanim vinoljupcima.

 

Pratite SiB.hr bilo kad i bilo gdje! Posjetite naš mobilni portal m.sib.hr

Nazad

Najave događaja