Osijek: Dan bez automobila
  help
Osijek: Dan bez automobila
Petak, 21. Rujan 2018, 08:00
Do Subota, 22. Rujan 2018

Povodom Europskog tjedna mobilnosti 2018., Grad Osijek u suradnji s Informacijskim centrom Europe Direct Osijek koji djeluje pri Regionalnoj razvojnoj agenciji Slavonije i Baranje, Zajednicom tehničke kulture grada Osijeka, Unikomom d.o.o. i Osnovnim školama Franje Krežme i Antuna Mihanovića organizira Dan bez automobila, u petak 21.9.2018. u Školskoj ulici u Osijeku, a 22.9.2018. Udruga PLANTaža organizira svoje radionice popravka bicikla i izrade bedževa.

P R O G R A M

21. rujna 2018.

Svake godine od 16.- 22. rujna u Europi se obilježava Europski tjedan mobilnosti - najveći događaj posvećen održivom urbanom prometu. Grad Osijek već tradicionalno ovim povodom organizira Dan bez automobila zatvaranjem prometa u jednoj ulici u središtu grada. I ove godine to je Školska ulica koja će ovoga puta promet i automobile zamijeniti dječjom igrom i smijehom. U program se uključuju organizacije i institucije koje će u Školskoj ulici predstaviti svoje aktivnosti i projekte vezane uz održivi promet, zdrave načine kretanja i druge aktivnosti kojima se doprinosi smanjenju onečišćenja okoliša i boljoj kvaliteti života u gradskim sredinama. Ove godine sponzor nam je Karolina d.o.o. koja će sudionike Dana bez automobila počastiti svojim grickalicama.

09:30-12:00     Školska ulica – okupljanje i promo/info aktivnosti
-    Europe Direct Osijek/Regionalna razvojna agencija Slavonije i Baranje: predstavljanje aktivnosti i programa Europske unije na temu održivog razvoja;
-    Zajednica tehničke kulture – predstavljanje radionice automodelarstva; natjecanje u vožnji električnih modela automobila na daljinski pogon;
-    Grad Osijek: predstavljanje projekata u području e-mobilnosti zajedno s Gradskim prijevozom putnika d.o.o.
-    Unikom d.o.o. će predstaviti svoje električno vozilo koje koristi u svakodnevnom radu.
-    Djeca osnovnih škola, koja će se igrati, voziti bicikle, role i romobile te crtati kredama po kolniku zatvorene ceste.

22. rujna 2018.
Pozivamo Vas da povodom obilježavanja istog događaja u subotu 22. rujna 2018. posjetite dvije zanimljive radionice koje će Udruga PLANtaža održati na promenadi pokraj Vodenih vrata.
17:00-19:00     Radionice Udruge PLANTaža
-   Radionica: „Kako obaviti sitne popravke te održavati svoj bicikl
-   Radionica izrade bedževa

 

Pratite SiB.hr bilo kad i bilo gdje! Posjetite naš mobilni portal m.sib.hr

Nazad

Najave događaja