GISKO Osijek: Interaktivna izložba slika ''Otisci Papuka''
  help
GISKO Osijek: Interaktivna izložba slika ''Otisci Papuka''
Petak, 17. Kolovoz 2018, 08:00
Do Četvrtak, 23. Kolovoz 2018

U razdoblju od 17. do 23. kolovoza u izložbenoj auli u prizemlju Gradske i sveučilišne knjižnice Osijek, može se pogledati interaktivana izložba slika „Otisak Papuka“.

Autorice izložbe Ivanka Muršić (autorica slika) i Sara Muršić (autorica multimedije) dijele ljubav prema prirodi, a osobito prema Papuku. Motive Papuka analiziraju kroz četiri elementa: voda (potoci i slapovi), vatra (lomače i odsjaj sunca), zemlja (život ispod/u/na zemlji) i zrak (snimke iz zraka, cvrkut ptica, šumovi). Navedeni elementi prikazani su na slikama i obogaćeni zvukom, videom, tekstom te galerijom dodatnih slika koje oblikuju cjelovit doživljaj i posjetitelju omogućuju vlastitu interpretaciju izložbe. Svi dodani elementi dio su proširene stvarnosti (augmented reality ili skraćeno AR), a što je tehnološki alat koji omogućava dizajniranje dodatnog sloja informacija ili sadržaja na već postojeći, realni.

Ivanka Muršić, liječnica po struci, bavi se već niz godina slikarstvom kao hobijem. Sara Muršić je doktorand sveucilišta Edge Hill (Liverpool, UK), a ova izložba označava i prvu fazu njezinog istraživanja primjene tehnologije proširene stvarnosti u inkluzivnom obrazovanju.

Izložba će biti otvorena 17. kolovoza 2018. godine u 18.00 sati.

 

Pratite SiB.hr bilo kad i bilo gdje! Posjetite naš mobilni portal m.sib.hr

Nazad

Najave događaja

Utorak

Srijeda

Četvrtak