Osijek: Koncertni ciklus vokalnog ansambla Brevis
  help
Osijek: Koncertni ciklus vokalnog ansambla Brevis
Utorak, 29. Svibanj 2018, 20:30
Do Srijeda, 30. Svibanj 2018

U utorak, 29. svibnja u 20:30 sati u prekrasnom ambijentu Parka kralja Držislava u koncertnom prostoru "kod Školjke", Mlađi zbor Brevis održat će koncert pod nazivom Valcer cvijeća. Dirigentica zbora je Anja Papa, a klavirska pratnja Zvonimir Glibušić.

Prostor tog​a​ ​osječkoga ​Parka odabran je iz razloga jer je riječ o parku s najviše zasađenih cvijetova - njih čak 5​6​00, stoga će koncertni program sastavljen od skladbi posvećenih cvijeću biti prilog zbora Brevis toj impozantnoj ​cvjetnoj ​brojci.

Na repertoaru ​su​ skladbe​ ​Adalberta Markovića, Franza Schuberta, Lovre Županovića, Felixa Mendelssohna,  Johanna Friedricha Reichardta, Johna Ruttera i Petra Iljiča Čajkovskog.  

U srijedu, 30. svibnja u 20:30 sati u Arheološkom muzeju u Osijeku, Vokalni ansambl Brevis održat će premijerni koncert pod nazivom AURORA​​. Riječ je o skladateljskoj večeri, svjetski priznatog​a​, suvremenoga skladatelja Ēriksa Ešenvaldsa u čijem se skladateljskom pismu spajaju tradicija inspirirana harmonijom njegova latvijskog podrijetla s globalnim zborskim trendovima i ​harmonijskim slogom,​ koji prema pisanjima svjetskih kritičara "očarava", a koji će, nadamo se u izvedbi Vokalnog ansambla Brevis očarati i Vas. Djela Ēriksa Ešenvaldsa do sada se u Hrvatskoj nisu značajnije izvodila​,​ osobito ne u obliku integralne izvedbe skladbi za ženski zbor, stoga je to još jedan od razloga za dolazak na koncert. Dirigentica​ Vokalnog ansambla Brevis​ je dr. Antoaneta Radočaj-Jerković, klavirski suradnik Davor Dedić, a solistic​e​ Anja Papa​ i Valentina Fridrich​. U programu sudjeluju ​i glumci Anna Jurković i Gordan Marijanović te studenti Odsjeka za glazbenu umjetnost Umjetničke akademije u Osijeku.  

Koncerti se održavaju pod pokroviteljstvom Grada Osijeka, a za svu zainteresiranu publiku su besplatni.

 

Pratite SiB.hr bilo kad i bilo gdje! Posjetite naš mobilni portal m.sib.hr

Nazad

Najave događaja