Orahovica: 50. Orahovačko proljeće
  help
Orahovica: 50. Orahovačko proljeće
Petak, 25. Svibanj 2018, 08:00
Do Nedjelja, 3. Lipanj 2018

Iznimna čast i zadovoljstvo nam je pozvati Vas da popratite manifestaciju 50. Orahovačko proljeće koje počinje u petak 25. svibnja i završava u nedjelju 3. lipnja 2018.   
Manifestacija Orahovačko proljeće kontinuirano se održava od godine 1968. i središnja je manifestacija oko koje u Orahovici gradimo turističku priču i otvaramo ljetnu turističku sezonu na našem jezeru. No korijeni te naše krovne manifestacije sežu i deset godina ranije kada je održano prvo cvjetno korzo, no i na sam početak dvadesetog stoljeća jer se turizam se u Orahovici počeo razvijati već 1914. godine kada je osnovano  Društvo za proljepšavanje mjesta i okolice.

Najturističkiji smo grad u ovom dijelu Hrvatske, a lani nas je posjetilo 250 tisuća turista. Orahovačko proljeće kroz deset dana koliko traje, ponudit će vam ono najbolje od naše kulture, gastronomije i tradicije. Mladi, sport i rekreacija u središtu su ove manifestacije.

Papuk Extreme Challenge trodnevni je sportski događaj koji se održava u Parku prirode Papuk koji doslovno okružuje naš grad. Pripremili smo mnoštvo sportskih događanja  među kojima  Papučki maraton, MTB Maraton, Viking Warrior Race, MTB Spust. Osim toga, održat će se Kup Hrvatske i Prvenstvo Slavonije i Baranje u daljinskom plivanju, nogometni turnir NK Papuk, kup grada Orahovice u pecanju, slet planinara i zajednički obilazak staza, kamp izviđača Slavonije i Baranje, kup Hrvatske u preponskom jahanju, štafete te glavno natjecanje, prvenstvo Hrvatske u kros triatlonu koje je također kvalifikacijska utrka za odlazak na svjetsko prvenstvo u Danskoj.

Uz to, pripremili smo mnoštvo koncerata, predstava, izložbi, predavanja, radionica, tu je i akustična večer pod zvijezdama i još mnogo toga u čemu će naši gosti moći uživati tijekom deset dana. Bogat je i glazbeni program na gradskim pozornicama od kojeg izdvajamo nastupe Najboljih hrvatskih tamburaša i grupe S.A.R.S. .
Orahovačko proljeće završava tradicionalnim cvjetnim korzom u kojem sudjeluju djeca iz Orahovice i okolice, te 50.međunarodnom smotrom folklora, uz Vinkovačke Jeseni i Đakovačke vezove, najdugovječnijom takvom manifestacijom u Hrvatskoj.

Turistička ponuda koju stalno dograđujemo, sve više i kroz fondove EU i suradnju sa susjednim mađarskim gradom Vilany, sigurni smo da je svjetao primjer kako se iz Slavonije samo ne odlazi, već ostaje i razvija. Mi razvoj temeljimo na našoj bogatoj kulturnoj, sakralnoj i forifikacijskoj baštini, vinu, gastronomiji i netaknutoj prirodi. Prije svega kroz Park prirode Papuk i Geopark  Papuk koji je odnedavna pod zaštitom UNESCO-a.

  

Pratite SiB.hr bilo kad i bilo gdje! Posjetite naš mobilni portal m.sib.hr

Nazad

Najave događaja