Erdut: Likovna kolonija ''Ars Danubia''
  help
Erdut: Likovna kolonija ''Ars Danubia''
Petak, 25. Svibanj 2018, 08:00
Do Subota, 26. Svibanj 2018

Udruga ljubitelja likovnih umjetnosti Erdut u suradnji s Akademijom za umjetnost i kulturu po 16. put organizira likovnu koloniju „Ars Danubia“, koja će se održati u petak i subotu, 25. i 26. svibnja 2018. godine u Izletištu „Stojčić“ u Erdutu (Ulica Ivana Horvata Bećara 22).

Temeljni je motiv ove kulturne manifestacije promicanje kulturnih događanja na prostoru hrvatskog Podunavlja, unaprjeđivanje dobrosusjedskih odnosa među narodima koji žive u podunavskom bazenu i šire, poboljšanje turističke ponude, kao i poticanje mladih talentiranih ljudi na likovno stvaralaštvo. Do sada je na Koloniji sudjelovalo oko stotinu akademskih slikara, kipara i grafičara iz desetak europskih zemalja, a nastali radovi izloženi su u recentnim galerijskim prostorima diljem Hrvatske. Osim ove manifestacije, Udruga organizira i čitav niz drugih zbivanja, uključujući likovne radionice, proslave vjerskih blagdana, književne večeri i ostalo.
Posjetitelji će oba dana, od 10 do 19 sati, moći uživati u kreacijama akademskih slikara i kipara, dok će ih u petak navečer zabavljati Fakini. Koloniju će u subotu navečer sa svojim koncertom zatvoriti Orkestar akademije za umjetnost i kulturu.

Ulaz je besplatan!

Organizatori su Kolonije članovi Udruge ljubitelja likovnih umjetnosti Erdut na čijem je čelu Predrag Stojčić, u suradnji s Akademijom za umjetnost i kulturu.

 

Pratite SiB.hr bilo kad i bilo gdje! Posjetite naš mobilni portal m.sib.hr

Nazad

Najave događaja