Osijek: Predstava ''Isadora''
  help
Osijek: Predstava ''Isadora''
Četvrtak, 17. Svibanj 2018, 21:00

U četvrtak 17. svibnja u 21 sat u Barutani je gostovanje predstave „Isadora“ GK Požega – autorskog projekta Marijane Matoković i Maje Đurinović (prema autobiografiji Isadore Dunkan). Predstava je inspirativna, posebno za žene i umjetnice i a pogotovo one koje se bave plesom.  

„Isadora“, autorski projekt Marijane Matoković i Maje Đurinović premijerno je izveden 25. prosinca 2017. u GK Požega što nije slučajno! Naime godinu dana ranije požeška lutkarica i glumica Marijana Matoković kao završni rad iz govora na Umjetničkoj akademiji u Osijeku (pod mentorstvom izv.prof.art. Vlaste Ramljak) izabire „Moje uspomene“ Isadore Duncan na kojemu surađuje nastavnica plesnih kolegija na UAOS i zagovornica Isadorina djela Maja Đurinović. „Moje uspomene“, nezavršeno autobiografsko djelo Isadore Duncan preveo je i uredio te nadahnuto napisao predgovor Požežanin Mato G. Hanžeković 1944. U Požegi ima atelje akademska kiparica Tatjana Kostanjević, autorica opatijske Isadore.

Monodrama  Isadora je autorski projekt Marijane Matoković i Maje Đurinović nastao prema „najsmionijoj ispovijesti jedne ženske duše“  autobiografiji Moje uspomene Isadore Duncan, a uz glumicu na sceni se kreću i tri Isadorine skulpture Tatjane Kostanjević (autorice opatijske Isadore).

U svom strasnom i tragičnom „jurišu na život“ Isadora je preporodila umjetnost vrativši je na njezino izvorno ishodište:  ljudsko tijelo. Istovremeno ona je ostala oličenje slobode: osobne, ženske i umjetničke.

  

Pratite SiB.hr bilo kad i bilo gdje! Posjetite naš mobilni portal m.sib.hr

Nazad

Najave događaja

Utorak

Srijeda

Četvrtak