GISKO Donji grad: Izložba radova Ružice Čopčić ''Cvijeće i mrtva priroda''
  help
GISKO Donji grad: Izložba radova Ružice Čopčić ''Cvijeće i mrtva priroda''
Ponedjeljak, 7. Svibanj 2018, 08:00
Do Četvrtak, 31. Svibanj 2018

Izložba radova Ružice Čopčić ''Cvijeće i mrtva priroda''

Tijekom mjeseca svibnja u Ogranku Donji grad Gradske i sveučilišne knjižnice Osijek može se pogledati izložba radova Ružice Čopčić pod nazivom "Cvijeće i mrtva priroda", koja se održava u sklopu projekta Mala galerija GISKO.

Marija Čopčić rođena je u Osijeku, gdje je završila Pedagošku akademiju te radila kao nastavnik matematike i fizike do umirovljenja. Sklonost prema slikanju ima od rane mladosti. Intenzivno slika posljednjih 30 godina. Članica je udruge "LIKAR" te izlaže na samostalnim i skupnim izložbama.

"Ružica nesumnjivo pripada krugu onih umjetničkih duša, koje mirno i nenametljivo grade svoj svjetonazor i vlastiti izričajni credo, koji se počeo profilirati pod mentorskom paskom vrsnih pedagoga i umjetnika Mladena Veže i Nade Pivac i to dok je studirala slikarstvo. O bogatstvu umjetničkoga talenta svjedoče njena ulja na platnu s podosta različitih motiva i stvaralačkih pristupa. Radovi na temu "mrtve prirode" odišu izuzetnom energijom i nose naboj vjerodostojnosti. Vrlo darovita, zamjetnim je umijećem oslikala poveći niz intrigantnih likovnih djela, koja su nastajala kao rezultat brojnih susreta vanjskoga i doživljajnog, otvorenoga i skrivenog pogleda, mirnoće rutinskoga poteza i vrenja unutarnjih propitivanja. "

Pratite SiB.hr bilo kad i bilo gdje! Posjetite naš mobilni portal m.sib.hr

Nazad

Najave događaja

No events