I. gimnazija Osijek: predavanje o transplantaciji i doniranju organa
  help
I. gimnazija Osijek: predavanje o transplantaciji i doniranju organa
Četvrtak, 26. Travanj 2018, 15:30

Pozivamo Vas na poučno i zanimljivo predavanje o doniranju i transplantaciji organa, koje će učenicima I. gimnazije Osijek održati predstavnici Hrvatske liječničke komore i Povjerenstva Osječko-baranjske županije HLK. Svrha predavanja je učenike  IV.razreda educirati o doniranju i transplantaciji organa,osobito bubrega, u svjetlu hrvatskoga uspjeha na svjetskoj razini,a Osijek je dio toga uspjeha.U Republici Hrvatskoj na snazi je zakon o pretpostavljenom pristanku na doniranje organa nakon smrti, o čemu se želi dodatno educirati javnost.

Predavanje će se održati  u četvrtak, 26. travnja 2018. u prostorijama škole( učionice 13 i 14), s početkom u 15:50h.

Predavanje o doniranju i transplantaciji organa održat će prof.prim.dr.sc. Lada Zibar,dr.med.,nefrologinja, voditeljica Transplantacijskog programa za bubreg KBC Osijek i zamjenica predsjednika Povjerenstva Hrvatske liječničke komore Osječko-baranjske županije, doc.dr.sc. Ozana Katarina Tot, anesteziologinja i bolnička koordinatorica za transplantaciju, dr.Marina Ferenac Kiš, biologinja iz Tipizacije tkiva i dr. Damir Prlić ,transplantacijski urolog.
Predavači se nadaju da će ovim predavanjima zainteresirati učenike za studij medicine i ostanak u Hrvatskoj, jer se i u našoj zemlji može sudjelovati u vrhunskoj medicini.

Pratite SiB.hr bilo kad i bilo gdje! Posjetite naš mobilni portal m.sib.hr

Nazad

Najave događaja