Osijek i Vinkovci: Igre mladih
  help
Osijek i Vinkovci: Igre mladih
Utorak, 17. Travanj 2018, 08:00
Do Srijeda, 18. Travanj 2018


Veliko sportsko-edukativno događanje Turneja radosti Plazma Sportskih igara mladih u prvom dijelu slavonske turneje održat će se 17.4. u Osijeku i 18.4. u Vinkovcima

Turneja radosti u ovom tjednu gostovat će u Bjelovaru, Osijeku i Vinkovcima.

Osijek

Program će započeti u 11.30 sati zajedničkim paljenjem plamena Turneje radosti koji će zapaliti gradonačelnik grada Osijeka gospodin Ivan Vrkić predstavnici Plazma Sportskih Igara mladih.

Osnovnoškolci iz Osijeka i okolice okupit će se na srednjoškolskom igralištu Srednjika.
U sportskom dijelu programa sudjelovat će djeca iz osnovnih škola s područja Osijeka i okolice  koja će se natjecati u turnirima u graničaru i utrci na 60 metara. Pobjednici će se plasirati na državnu zavšnicu Plazma sportskih igara mladih koja će se održati u krajem lipnja.

Vinkovci

Turneju radosti u svom gradu otvorit će predstavnici grada Vinkovaca u 11 sati na Trgu bana Josipa Šokčevića. Uslijedit će napeta natjecanja za osnovnoškolce u graničaru i utrci na 60 metara. Sve okupljene očekuje i bogato zabavno-edukativni program koji će trajati do popodnevnih sati.

Na svim događanjima bit će informativno – edukativni kutak za djecu i mlade velike nacionalne preventivne kampanje„ Zajedno više možemo – u akciji s policijom'' u kojem će se  provoditi  aktivnosti Ministarstva unutarnjih poslova.

Osnovnoškolci će moći naučiti sve o ponašanju u prometu, isprobati simulatore, dobiti edukaciju iz krim policije i obići policijska vozila i motore.

Coca- Cola kutak biti će orijentiran na nogometnu tematiku i pun okrijepe za sve, a kako bismo svi bili savjesni i očuvali našu prirodu sve bočice sokova i vode ćemo prikupljati za recikliranje.

Plazma Sportske igre mladih, sportsko-edukativni projekt za djecu i mlade u 2018. godini održati će se po 22. puta i to u kontinuitetu od 1996. godine. U središtu svih proteklih godina djelovanja Plazma Sportskih igara mladih su osnovnoškolci i srednjoškolci. Cilj im je da kroz druženje i sport promiču zdrav pristup životu i pozitivne socijalne vrijednosti kao alternativu svim negativnim činiocima današnjice. Plazma Sportske igre mladih su najmasovnija amaterska sportska manifestacija u Europi koja pruža priliku djeci osnovnoškolskog i srednjoškolskog uzrasta da potpuno besplatno od ožujka do kolovoza sudjeluju u vrhunsko organiziranim natjecanjima u 10 sportova (mali nogomet, ulična košarka, rukomet, odbojka, tenis, stolni tenis, odbojka na pijesku, šah, graničar i atletika).Igre se trenutno održavaju u 3 zemlje – Hrvatska, Bosna i Hercegovina i Srbija, s namjerom širenja u još veći broj zemalja. U proteklih 21 godinu Sportske igre mladih okupile su preko 1.200.000 djece i mladih.
Sve najbolje od Plazma sportskih igara mladih možete pratiti na stranici Igara: www.igremladih.hr, Facebooku- Plazma Sportske igre mladih i instagramu.

 

Pratite SiB.hr bilo kad i bilo gdje! Posjetite naš mobilni portal m.sib.hr

Nazad

Najave događaja