Udruga 9 života Osijek: Akcija kastriranja mačaka
  help
Udruga 9 života Osijek: Akcija kastriranja mačaka
Četvrtak, 1. Veljača 2018, 08:00
Do Srijeda, 28. Veljača 2018

Udruga 9 života iz Osijeka u suradnji s veterinarskim ambulantama želi potaknuti građane da kastriraju mačke kako bi se smanjio broj neželjenih i napuštenih mačaka.

Tijekom mjeseca veljače mačke se mogu kastrirati po akcijskim cijenama u Osijeku u  Veterinarskoj stanici Osijek, Specijaliziranoj vet. ambulanti Fury, Veterinarskoj ambulanti "dr. Doolitle", te u Valpovu u Veterinarskoj stanici Valpovo, a uz prethodnu najavu i rezervaciju termina telefonom.

Kako mačke imaju impresivan reprodukcijski ciklus, te se u našim klimatskim uvjetima "tjeraju" tijekom cijele godine,  kratko je vrijeme zimskog mirovanja reproduktivnih organa, stoga pozivamo građane da budu odgovorni vlasnici i kastriraju svoje mačke kako bi spriječili njihovo prekomjerno razmnožavanje, nehumano ubijanje tek novorođenih mačića te širenje zaraznih bolesti među mačjom populacijom.

Mnogi ne znaju da mačka dok u sebi nosi mlade neće izgubiti potrebu za parenjem i da se može omaciti i do 3 puta tijekom godine ( u prosjeku 4 do 6 mačića), a što znači da nakon što othrani prvi okot (dva mjeseca), možete očekivati da na svijet donese drugi.
Molimo Vas  iskoristite akciju i kastrirajte svoje mačke!

Postupak pripreme za kastraciju mačke možete pročitati na slijedećem linku.

  

Pratite SiB.hr bilo kad i bilo gdje! Posjetite naš mobilni portal m.sib.hr

Nazad

Najave događaja

Ponedjeljak

Utorak

Srijeda