Čepin: 18. manifestacija Čepinsko čijalo
  help
Čepin: 18. manifestacija Čepinsko čijalo
Petak, 19. Siječanj 2018, 17:00


Pozivamo vas na 18. manifestaciju Čepinsko čijalo koja će se održati 19.01.2018. (petak) u prostorijama Hrvatskog doma u Čepinu, Ul. kr. Zvonimira 105 s programom:

Radionica u 17:00 sati

Manifestacija će započeti radionicom čijanja perja koja će na edukativni način prikazati tradicionalno čijanje perja kao priprema za miraz djevojke koja je za udaju ili posteljine za zimu.
Radionicu će voditi Nenad Sudar istaknuti član folklorne zajednice i očuvanja šokačke baštine, te umjetnički voditelj KUD-a „Ivan Kapistran Adamović“.
Na radionici će sudjelovati načelnik Dražen Tonkovac i zamjenici Ivan Žeravica i Mateja Kalajžić, predstavnici grada Mohača Áron Cserdi zamjenik gradonačelnika i Andrics Attila voditelj projekta, te Andrea Kakas, HUHR Joint Secreteriat – Pećuh.

Kulturno-umjetnički nastup folklornih skupina u 19:00 sati
Hrvatska čitaonica iz Mohača (Mađarska)
KUD „I.K. Adamović„ iz Čepina

Manifestacija „Čepinsko čijalo“ je financirana u sklopu Projekta „Pretvaranje kulturnog nasljeđa „Šokaca“ u turističku atrakciju – ŠOKCI“ koji je sufinanciran sredstvima Europske unije u okviru prekograničnog Interreg V-A Hungary-Croatia Cooperation Programme 2014-2020   ID: HUHR/1601/2.1.2/0006 Akronim: ŠOKCI

  

Pratite SiB.hr bilo kad i bilo gdje! Posjetite naš mobilni portal m.sib.hr

Nazad

Najave događaja

Srijeda

Četvrtak

Petak