Osijek: Koncerti Paje Kolarića
  help
Osijek: Koncerti Paje Kolarića
Utorak, 26. Prosinac 2017, 08:00
Do Nedjelja, 7. Siječanj 2018

Slavonsko tamburaško društvo "Pajo Kolarić" I u ovo će blagdansko vrijeme upriličiti Božićnu svetu misu prema pjevanju puka u osječkoj konkatedrali iz 19. stoljeća, a prema zapisu doajena hrvatske tamburaške glazbe Julija Njikoša. U izvođenju sudjeluju seniorski  tamburaški orkestar i mješoviti pjevački zbor sa više od 60 članova, solisti su Ljiljana Šutalo I Željko Ergotić, orgulje svira Domagoj Čosić, a sve pod dirigentskim vodstvom maestra Dragutina Stivaničevića.

Na svečanim će bogoslužjima tako gotovo zaboravljene narodne božićne pjesme, koje su večinom I sačuvane usmenom predajom, zajedno s tamburaškim orkestrom I zborom pjevati I mnogobrojan puk. Glazba impresivno utječe na čovjeka te stvara ozračje radosti i svečanosti u pripravljanju i slavljenju blagdana, ovaj put uz zvuke tambure koje su naše nacionalno blago, kulturni identitet i bogata baština. Posebno nas raduje što će se zvuci tamburice, tradicijskog instrumenta, pronijeti ne samo diljem zemlje, nego i svijeta, budući da će društvo, jednu od Božićnih misa izvesti i u Mađarskoj.

26.12.2017. u 11 sati u župi Preslavnog Imena Marijina u Osijeku

30.12.2017. u 18 sati u crkvi Sv. Antuna u Mohaču

7.1.2018. u 11 sati u Župi Sv. Filipa i Jakova u Vukovaru

Vjerujemo kako će STD Pajo Kolarić oplementi blagdansko razdoblje na sasvim osobit način, te svojim programom koji nije populistički iskomercijalizirani Božić, već onaj koji odražava istinsku radost, doprinijeti većem doživljaju svima nama na ponos i diku.

Također Vas pozivamo i na božićno novogodišnji koncert STD Pajo Kolarić, koji će se u Domu HV-a u Osijeku održati 28.prosinca u 19 sati. Ulazak je slobodan. Nastupaju sve skupine društva, od Škole tambure, juniorskog i seniorskog orkestra do mješovitog pjevačkog zbora. Solisti su Sara Jonjić, Ljiljana Šutalo, Kevin Ljušanin i Igor Delač, a dirigenti Marko Sesar, Miloš Grubić i Dragutin Stivaničević.

Pratite SiB.hr bilo kad i bilo gdje! Posjetite naš mobilni portal m.sib.hr

Nazad

Najave događaja