BIOS Osijek: Konferencija Mogućnosti finaciranja za poduzetnice
  help
BIOS Osijek: Konferencija Mogućnosti finaciranja za poduzetnice
Četvrtak, 7. Prosinac 2017, 12:00

U četvrtak, 7. prosinca u Poduzetničkom inkubatoru Bios u Osijeku (J. J. Strossmayera 341) održat će se konferencija Mogućnosti financiranja za poduzetnice. Konferencija je namijenjena poduzetnicama i onima koje će to tek postati.

Počinje u 12, a završava u 16.30 sati.

U Hrvatskoj čak trideset posto poduzetništva čini ono žensko. Razvojem tržišta očekuje se daljnji razvoj ženskog poduzetništva, ali i specifičnih usluga koje to poduzetništvo prate. Već sada mnoge institucije u Hrvatskoj imaju programe za poduzetnice, no o njima se ne zna dovoljno. Zbog toga su mreža poduzetnica i poslovnih žena Women in Adria i Institut za razvoj ženskog poduzetništva Adria pokrenuli niz konferencija o financiranju poduzetnica. Nakon Zagreba, Splita i Varaždina konferencija će se održati u Osijeku.

Poduzetnicama i osobama koje žele zakoračiti u poduzetništvo, na raspolaganju su bespovratne potpore te drugi povoljni načini financiranja Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, Hrvatske agencije za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO-a) i Hrvatske banke za obnovu i razvitak (HBOR-a).

Mjere aktivne politike zapošljavanja s naglaskom na potpore za zapošljavanje i samozapošljavanje te osvrt na korištenje mjera aktivne politike zapošljavanja - teme su Hrvatskog zavoda za zapošljavanje.

Raiffeisen banka i Raiffeisen Leasing predstavit će ponudu za poduzetnice unutar koje je i prva kreditna linija za poduzetnice ostvarena u suradnji s Europskom bankom za obnovu i razvitak.

Osim o financiranju, na konferenciji će biti riječi i o aplikacijama koje poduzetnicima unaprjeđuju poslovanje. O suvremenim alatima za organizaciju poslovanja govorit će Natalija Zastavnik Crnički, direktorica tvrtke Salonize. Razvoj istoimene aplikacije sufinanciran je iz EU fondova, tj. Europskog fonda za regionalni razvoj.
Ulaz na konferenciju je slobodan no zbog ograničenog broja mjesta potrebna je prijava putem internetske stranice Women in Adria.

Pratite SiB.hr bilo kad i bilo gdje! Posjetite naš mobilni portal m.sib.hr

Nazad

Najave događaja

Petak

Subota

Nedjelja