Osijek: Globalni tjedan poduzetništva
  help
Osijek: Globalni tjedan poduzetništva
Utorak, 14. Studeni 2017, 08:00
Do Četvrtak, 16. Studeni 2017

Globalni tjedan poduzetništva je svjetska inicijativa sa svrhom promicanja poduzetništva i poduzetničkog načina razmišljanja kod mladih, ali i kod ostale populacije. Svake se godine u cijelom svijetu održava u mjesecu studenom.

Ove godine udruga Poduzetnici bez granica sa sjedištem u Osijeku slavi 10 godine održavanja Globalnog tjedna poduzetništva na Ekonomskom fakultetu u Osijeku.
Tijekom Globalnog tjedna poduzetništva organiziraju se brojne radionice, paneli i predavanja putem kojih se nastoji ohrabriti i potaknuti mlade i inovativne ljude da naprave prvi korak u
svojem poslovnom životu, odnosno da krenu sa realizacijom svojih ideja. Za 10 godišnjicu Globalnog tjedna poduzetništva odabrana je tema „Mediji i poduzetništvo“.

Glavna pitanja na koja se želi dobiti odgovor su:
1. Kako i u kojoj mjeri mediji utječu na odluke poduzetnika i jesu li one u službi informiranja javnosti i razvoja poduzetničkih aktivnosti?
2. Kako riješiti problem needuciranosti poduzetnika o inovativnim i zanimljivim načinima promocije te o samim medijima koji danas sve više vode politiku „profit ispred priče”?
3. Koliko je važno prenositi pozitivne vijesti javnosti te koliko one utječu na kreativnosti i proaktivnost?
4. Podržavaju li mediji poduzetničko ponašanje neprofitnih organizacija?
5. Na koji način sport i sportske institucije komuniciraju s medijima i obrnuto?

Globalni tjedan poduzetništva održat će se u razdoblju od 14. do 16.11. na
Ekonomskom fakultetu u Osijeku. Neki od gostiju predavača koje ćete moći poslušati su Davorin Štetner, Zrinka Šesto, Mara Majstorović, Pave Ivić, Kemel Balihodžić, Ines
Teskera, Tomislav Levak, Vedran Stapić i brojni drugi! Globalni tjedan poduzetništva nebi imao tako bogat sadržaj bez potpore sljedećih partnera i sponzora: Vinarije TRS, marketinške agencije ISETO d.o.o., Savjeta mladih Osječko-baranjske županije, putničke agencije Starline, ČUBELA-GRADNJA d.o.o. za građenje, trgovinu i usluge, American Bar Dollar te Ekonomskog fakulteta u Osijeku.

Posjetite službene stranice udruge Poduzetnici bez granica (EWoB) i saznajte više o predavačima i gostima!
Link udruge: https://web.facebook.com/ewob.croatia/

 

Pratite SiB.hr bilo kad i bilo gdje! Posjetite naš mobilni portal m.sib.hr

Nazad

Najave događaja