OŠ Tenja: Mjuzikl Paroščić putuje svijetom
  help
OŠ Tenja: Mjuzikl Paroščić putuje svijetom
Petak, 22. Rujan 2017, 19:00

TKO:  Udruga Gorski paroščić u suradnji s OŠ Tenja
KADA: U petak,  22.rujna 2017. s početkom u 19.00
GDJE:  Dječje kazalište Branka Mihaljevića  u Osijeku
ZAŠTO: promocija  mjuzikla ''Paroščić putuje svijetom''
Prvonagrađeni mjuzikl  na  Festivalu dječjeg  glazbenog stvaralaštva  2017.

Otkrijte i Vi u sebi skriveni svijet mašte , možda ste baš Vi Paroščić!

Festival dječjeg glazbenog stvaralaštva 2017 čiji su partneri Hrvatsko društvo skladatelja i ZAMP u kategoriji mjuzikli ove godine prvu nagradu dodijelio je mjuziklu Paroščić putuje svijetom , čija je skladateljica i autorica teksta  Draženka Šebek, ujedno i ravnateljica OŠ Tenja, škole koja posebnu pažnju posvećuje razvijanju kreativnosti i inovativnosti kod djece.

Paroščić je svako dijete koje iskreno, otvorena srca kakva djeca i jesu mašta, sanjari o putovanjima i vrlo lako uz pjesmu , ples i maštu , slobodno i bez sputavanja odluta u neki od svojih svjetova. Na tom putovanju susreće svoje prijatelje u obliku Minke Gatalinke, dirigentice kreketavih žaba koja organizira festival , a tu se pojavljuju i likovi Jazo bariton, Krtka Drmomrtka, Zriko Nemirko, Šiška Miška i Vule Bluzer  te svi zajedno donose bitne zaključke što je potrebno za kročiti kroz život.

Dječji amaterski zbor ''Paroščići'' do sada je izdao dva CD-a, Šuma pjeva i Paroščić putuje svijetom. Čine ga učenice OŠ Tenja od drugog do šestog razreda . Niti jedno od djece ne pohađa glazbenu školu m tako da za njih ovaj mjuzikl predstavlja čistu ljubav prema igri i stvaranju. Ta djeca ujedno aktivno sudjeluju u  kreativnim kampovima Gorskog Paroščića u šumama i prirodi Gorskom Kotaru u kojima se pjeva, pleše  i likovno izražava,a sve ovisno o temi svakog pojedinog kampa.

   

Pratite SiB.hr bilo kad i bilo gdje! Posjetite naš mobilni portal m.sib.hr

Nazad

Najave događaja