ZOO vrt Osijek: Međunarodni dan biološke raznolikosti
  help
ZOO vrt Osijek: Međunarodni dan biološke raznolikosti
Nedjelja, 21. Svibanj 2017, 10:00

alt

Pozivamo velike i male posjetitelje u ZOO vrt Osijek na Međunarodni dan biološke raznolikosti, koji je ujedno i Dan zaštite prirode u Republici Hrvatskoj. Inače, ovaj se značajni eko-datum u svijetu obilježava svake godine 22. svibnja, a ZOO Osijek će ga obilježiti u nedjelju, 21. svibnja 2017. od 10:00 sati.

Bioraznolikost (ili biološka raznolikost) je ukupna raznolikost svih živih bića na Zemlji. Osim što se odnosi na raznolikost vrsta, odnosi se i na raznolikost ekosustava u kojima vrste žive kao i na raznolikost gena unutar vrsta.

Biološka raznolikost je važan temelj za ljudsko blagostanje, pa je njihova zaštita od posebnog interesa. Često se posljedice pada bioraznolikosti osjete prvo kod siromašnih ljudi na zemlji, jer oni često ovise o prirodim resursima.

Bioraznolikost nudi racionalno korištenje bioloških resursa (hrane, farmaceutskih proizvoda turizam) i razumijevanje značenja ekosustava.
Znanja o bioraznolikosti daju argumente za učinkovitu zaštitu prirode.

U ZOO-u ćemo, između ostaloga, govoriti o ugroženim životinjskim vrstama u svijetu i u Hrvatskoj te što učiniti kako bi se iste zaštitile. Naravno, osim edukativnog dijela, bit će i puno zabave za najmlađe.

Ovogodišnji moto obilježavanja Međunarodnog dana bioraznolikosti je "Let it grow", tako da ćemo se i mi potruditi da naraste nekoliko novih stabala u vrtu.

MEĐUNARODNI DAN BIORAZNOLIKOSTI
NEDJELJA, 21. SVIBNJA 2017.
ZOO Osijek u 10:00 h

PROGRAM:
1.    MEĐUNARODNI DAN BIORAZNOLIKOSTI I DAN ZAŠTITE PRIRODE U RH (prezentacija, crtanje i pisanje eko-poruka ispred edukacijske učionice)

2.    „LET IT GROW“ –ovogodišnji međunarodni moto, „Neka raste“; sadimo nekoliko mladih stabala u blizini majmuna

3.    EKO IGRE NA IGRALIŠTU – natjecanje za djecu

4.    KAKO JEDU BILJOJEDI  (hranimo jelene i muflone)

5.    ZOO LETAČI (štand na prostoru pokraj sove, izrađujemo dalekozore od prirodnih materijala pomoću kojih promatramo ptice)

6.    PLES SA ZMIJAMA (štand sa živim zmijama i drugim gmazovima ispred akvarija)

Pratite SiB.hr bilo kad i bilo gdje! Posjetite naš mobilni portal m.sib.hr

Nazad

Najave događaja