Osijek: X. EPTA natjecanje za mlade pijaniste
  help
Osijek: X. EPTA natjecanje za mlade pijaniste
Utorak, 18. Travanj 2017, 08:00
Do Subota, 22. Travanj 2017

X. EPTA NATJECANJE ZA MLADE PIJANISTE, OSIJEK, 18. do 22. travnja 2017.

Svečani koncert otvorenja jubilarnog, 10. EPTA međunarodnog natjecanja za mlade pijaniste, bit će održan u Hrvatskom narodnom kazalištu u Osijeku, u utorak, 18. travnja u 20 sati, čime će se na posebno svečani način obilježiti ovaj jubilej, a gradu Osijeku podariti nesvakidašnji glazbeni događaj !

Nastupaju mladi, već proslavljeni solisti, pobjednici prošlih EPTA natjecanja u Osijeku koji u svojim karijerama bilježe nastupe s uglednim orkestrima i u koncertnim dvoranama u Hrvatskoj i diljem Europe: Ivan Krpan, Mia Pečnik, Mislav Ivaci i Jan Niković.

Na programu su najpopularniji ulomci klavirskih koncerata L. van Beethovena, E. Griega, F. Chopina i S. Rahmanjinova koje će mladi umjetnici pod ravnanjem dirigenta Filipa Pavišića izvesti u suradnji sa Simfonijskim orkestrom Hrvatskog narodnog kazališta u Osijeku kojemu će se ovom prigodom pridružiti osječki studenti gudači na zagrebačkoj Muzičkoj akademiji i profesori osječke Glazbene škole.

U Osijeku glazbena povijest ne bilježi takav koncert! U jednoj večeri publika će imati priliku čuti prve stavke četiri klavirska koncerta uz dvije koncertne uvertire: Brahmsovu Tragičnu uvertiru op. 18 i Mozartovu Uvertiru iz opere Čarobna frula.

EPTA natjecanja u Osijeku su od 1999. godine kada je održano I. EPTA natjecanje, tijekom proteklih 9 natjecanja okupila preko 400 sudionika iz 40-tak zemalja svijeta s pet kontinenata. Radi se o uglednom klavirskom natjecanju koje je Osijek upisalo na glazbenu kartu klavirskog svijeta i nezaobilazna je stepenica za mlade pijaniste koji žele graditi međunarodni ugled. X. EPTA natjecanje traje od 18. do 22. travnja u Glazbenoj školi Franje Kuhača Osijek koja je domaćin i jedan od organizatora natjecanja.

Program:

1. W. A. Mozart: Uvertira iz opere Čarobna frula, KV 620
2. L. van Beethoven: Koncert za klavir i orkestar br. 5 u Es duru, op. 73, 1. st.
solist: Ivan Krpan
3. E. Grieg: Koncert za klavir i orkestar u a molu, op. 16, 1.st.
solistica: Mia Pečnik

******************************************

4. J. Brahms: Tragična uvertira u d molu, op. 81
5. F. Chopin: Koncert za klavir i orkestar br. 2 u f molu, op. 21, 1.st.
solist: Mislav Ivaci
6. S. Rahmanjinov: Koncert za klavir i orkestar br. 2 u c molu, op. 18, 1. st.
solist: Jan Niković

U želji organizatora da se što većem broju naših sugrađana omogući uživanje u zaista izuzetnoj glazbenoj večeri, karte za koncert koje se mogu nabaviti na blagajni HNK imaju prigodne i zaista pristupačne cijenama: 50 kn za građanstvo, 30 kn za umirovljenike i 15 kn za učenike i studente.

Pratite SiB.hr bilo kad i bilo gdje! Posjetite naš mobilni portal m.sib.hr

Nazad

Najave događaja