HNK Osijek: 15. godina ljubavi za radost djece u Baranji – humanitarni koncerti Ane Rucner & Rotary kluba Zagreb Maksimir
  help
HNK Osijek: 15. godina ljubavi za radost djece u Baranji – humanitarni koncerti Ane Rucner & Rotary kluba Zagreb Maksimir
Četvrtak, 23. Ožujak 2017, 20:00

ana rucner 01

Ljubav i brižnost prema drugima obilježili su njezin život, a vrlo često darivala je prihod sa svojih koncerata onima kojima je bilo najpotrebnije. Ove godine Ana Rucner obilježava 15 godina svog rada i ljubavi prema glazbi humanitarnim koncertima pod nazivom: 15 godina ljubavi za radost djece u Baranji, u suradnji s Rotary klubom Zagreb Maksimir, čija je i sama članica. Tom prigodom u osječkom HNK predstavit će 23. ožujka svoje najizvođenije skladbe, koje su obilježile njezin dosadašnji rad, no i potpuno novi glazbeni pravac kojim će uskoro zakoračiti.

Prihod s ovog, kao i s koncerta u zagrebačkom HNK, koji će se održati 19.3., darivat će se udruzi Baranjski leptirići za nabavku medicinskih pomagala, udruzi sv. Martina za pomoć ugroženim obiteljima i dječjem vrtiću Radost iz Darde te Društvenom domu u Popovcu za izgradnju dječjeg igrališta.

U prvom dijelu koncerta Ana će predstaviti svoje najveće uspješnice i ugostiti Danijelu Pintarić, nagrađivanu solisticu kazališta Komedija te mladog akademskog glazbenika, tenora Ivana Jelića, a s dragim kolegama iz HKUD Osijek 1862. izvest će pjesmu iz njihovog zajedničkog turističkog filma uz popularni drmeš.

Drugi dio koncerta rezerviran je za atraktivan novi program romske glazbe, kojeg će hrvatska čelistica premijerno izvesti na koncertima uz vokalni ansambl Arije. Za pratnju tijekom cijelog koncerta će se pobrinuti Filip Gjud (uz Anu autor aranžmana) i njegov bend i trubači, a pripremili smo i iznenađenje za naše gledatelje. Na koncertima će se prvi put prikazati i kratak dokumentarni film uglednog i svjetski poznatog redatelja, Jakova Sedlara, o Aninom životu i radu.

Baranja još od snimanja spota u Kopačkom ritu ima posebno mjesto u mom srcu. Jako mi je drago što ću pomoći dječici Baranje izgradnjom dječjeg igrališta i nabavkom medicinskih pomagala. Zahvaljujem mojem Rotary klubu Zagreb Maksimir što je prepoznao vrijednost ove akcije i uključio se u realizaciju. Pozivam sve da se odazovu u što većem broju i dođu na koncert, jer ništa ne može zamijeniti sretno djetinjstvo, izjavila je Ana Rucner.

Karte za osječki koncert moguće je kupiti online putem sustava eventim te u Hrvatskom narodnom kazalištu u Osijeku, a svaki kupac uz ulaznicu dobiva na poklon i CD Ane Rucner s uspavankama: Za male anđele.

Za sve koji ne mogu doći na koncert, a željeli bi se uključiti u humanitarnu akciju, otvoren je poseban donatorski račun HR3823600001502021406 na koji se mogu uplatiti humanitarna sredstva: Na www.anarucner.com moguće je kupiti CD „Za male anđele“ , a sav ostvareni prihod od prodaje CD-a također se donira u ovoj humanitarnoj akciji.

    

Pratite SiB.hr bilo kad i bilo gdje! Posjetite naš mobilni portal m.sib.hr

Nazad

Najave događaja