OS Vijenac Osijek: Dan darovitih učenika
  help
OS Vijenac Osijek: Dan darovitih učenika
Utorak, 21. Ožujak 2017, 10:40

U utorak, 21. ožujka 2017. godine, u OŠ Vijenac obilježit ćemo Međunarodni dan darovitih učenika, od 10:40 do 12:15, te od 13:05 do 14:00 sati raznovrsnim aktivnostima u prostorima škole.

Prošle školske godine naglasak smo stavili na darovite učenike u izvanškolskim aktivnostima, a ove smo se odlučili za uspješne učenike u školskim aktivnostima. Tako će osmaši postati učitelji engleskoga jezika na jedan dan te održati sat 2. i 4. razredu (Become a teacher for a day), a učenici 2. razreda osmašima će pokazati programiranje robota mBotova, aktivnost u koju su uključeni u projektu Robotička liga za osnovne škole. Učenici koji pohađaju izbornu nastavu Njemačkoga jezika prikazat će igrokaz 3. razredu kao motivaciju za uključivanje u ovaj izborni predmet. Učenici 3. i 4. razreda pripremaju prezentacije koje će pokazati učenicima 1. i 2. razreda u kojima su navedene različite aktivnosti u koje su oni uključeni i u kojima ostvaruju zapažene rezultate. Učenici 1. razreda koji pohađaju izbornu nastavu Vjeronauka otpjevat će prigodnu pjesmu svojim prijateljima iz 2. razreda. Pedagoginja će održati radionicu Kreativnog stvaranja koristeći svakodnevne predmete s učenicima 4. razreda.

Daroviti učenici u području likovne kulture imat će izložbu svojih likovnih radova u predvorju škole. Za učenike petog i šestog razreda organizirano je natjecanje u šahu, kviz znanja iz engleskoga jezika i geografije te upoznavanje s osnovama sviranja djembe bubnjeva. Učenici sedmog i osmog razreda pokazat će način pružanja prve pomoći, programirati uz micro bitove, poslušati jezično savjetovanje i haiku poeziju. Učenici osmog razreda sudjelovat će na videokonferenciji s još 6 škola na temu Valovi. Knjižničari će pisati pjesme i objaviti ih u e-knjizi. Košarkaške ekipe, muška i ženska, održat će pokazni trening, a učenice koje su pozvane na državno natjecanje u gimnastici pokazat će vježbe na parteru i gredi.

Pratite SiB.hr bilo kad i bilo gdje! Posjetite naš mobilni portal m.sib.hr

Nazad

Najave događaja