Konkatedrala Osijek: Koncert Borna Šercar's jazziana Croatia feat. Ana Lice
  help
Konkatedrala Osijek: Koncert Borna Šercar's jazziana Croatia feat. Ana Lice
Srijeda, 23. Prosinac 2015, 20:00

Hrvatska udruga za znanost, umjetnost i kulturu, Umjetnička akademija u Osijeku, Turistička zajednica Grada Osijeka i Grad Osijek u sklopu Adventskih svečanosti 23. prosinca 2015. u 20,00 sati u osječkoj konkatedrali zajednički organiziraju koncert „BORNA ŠERCAR'S JAZZIANA CROATICA FEAT. ANA LICE: WAGNER GOES TO HOLLYWOOD“.

Borna Šercar's  Jazziana Croatica:

Vojkan Jocić - sax
Zvjezdan Ružić - klavir
Tihomir Hojsak - kontrabas
Borna Šercar - bubnjevi

www.bornasercar.com

Ansambl osnovan 2009.godine nastoji očuvati hrvatsku glazbenu baštinu sa raznim etno  utjecajima i nametnuti nove "standarde" u hrvatskom jazz izričaju. Jedan od ciljeva ansambla, koji okuplja vrhunske jazz-glazbenike, je proizvesti zvuk autentičan podneblju u kojem živimo i stvoriti prepoznatljiv hrvatski jazz „brand“. Na repertoaru su orginalne skladbe i obrade poznatih narodnih tema što ih susrećemo u klasičnoj glazbi poput Bersinih Sunčanih polja i Gotovčevog Kola iz Ere s onoga. Ansambl je do sada nastupio u Zagrebu, Rijeci, Vukovaru, Koprivnici, Dubrovniku, Puli, Osijeku, na danima hrvatske glazbe u Beču, Budimpešti, Trstu, Münchenu, Los Angelesu, Parizu, itd. Krajem svibnja 2010.godine objavili su prvi nosač zvuka pod nazivom „A Little Book Of Notes“ za Aquarius Records, čiju je recenziju potpisao legendarni  Boško Petrović. Album je nagrađen 2011. hrvatskom glazbenom nagradom Porin. U proljeće 2012. ansambl je nagrađen nagradom Franjo Dugan, za najbolji koncert održan u Salonu Očić u sezoni 2010./2011., na kojem su praizveli skladbu Miljenka Prohaske, skladane baš za ovaj ansambl. Drugi album „Nehaj“ izašao u ljeto 2013. nominiran je u tri kategorije za Porin, koji su su dobili za skladbu Melancholy. U jesen 2014. izlazi treći album pod nazivom „Jazziana Croatica Big Band“ također u izdanju Aquarius Records, koji je također ovjenčan Porinom 2015. za najbolju jazz izvedbu za skladbu „New Red Dwarf“ na kojoj gostuje velikan svjetskog jazz-a Ernie Watts.

Sredinom studenog ove godine ansambl je objavio novi album "Wagner Goes To Hollywood" za Croatia Records i videospot za prvi singl "Durme, durme". Zanimljivost je da je videospot snimljen u blizini Osijeka, u starom podrumu i vinogradima Erdutskih vinograda d.d.

Na albumu "Wagner Goes To Hollywood" nalazi se 11 skladbi skladatelja kao što su Emil Cossetto, Benjamin Britten, Richard Wagner, Giuseppe Verdi, ali i poznatih hrvatskih skladatelja poput Josipa Hatzea, Blagoja Bersa i Vladimira Ruždjaka u novom aranžmanskom ruhu. Kao vokalni gosti na albumu se, osim Ane, pojavljuje i Valentina Fijačko Kobić.

Ana Lice, vokal: sopranistica Ana Lice je rođena 1986.godine u Koprivnici. Glazbenu naobrazbu je počela kao flautistica u glazbenoj školi Đuro Ester u Koprivnici, a srednju glazbenu školu završila je 2006. godine u Glazbenoj školi u Varaždinu, u klasi profesorice solo pjevanja Doroteje Ilčić. Godine 2005. upisuje studij solo pjevanja na Muzičkoj akademiji u Zagrebu u klasi izvanredne profesorice Lidije Horvat-Dunjko. Diplomirala je s velikim pohvalama u klasi docenta Giorgia Suriana 2009.godine ulogom Pamine u operi "Čarobna frula" W. A. Mozarta u produkciji Sveučilišta u Zagrebu. Dobitnica je prvih nagrada na Hrvatskom državnom natjecanju 2003. i 2005. godine, te drugih nagrada na Hrvatskom državnom natjecanju komornih sastava 2003. i 2005. godine. U studenome 2007.sudjelovala je na 6. Međunarodnom natjecanju sakralne glazbe u Rimu gdje je pjevala u finalnoj večeri i bila nagrađena posebnom nagradom žirija. Također, uspješno je ostvarila ulogu Pamine u operi "Čarobna frula" W.A.Mozarta u produkciji Sveučilišta u Zagrebu. U HNK-a u Splitu ostvarila je uloge Genovieffe u "Suor Angelici" i Nelle u "Gianni Schicchiju" G. Puccinija  te niz uloga u HNK-u Zagreb kao što su uloga Euridike u "Orfeju" skladatelja C. Monteverdija, Mussette u operi "La Boheme" sladatelja G. Puccinija i uloga Jelene u peri "N.Š.Zrinski" skladatelja Ivana pl. Zajca. Solistički je nastupala širom Hrvatske, te u Ujedinjenom Kraljestvu, Austriji, Njemačkoj, Mađarskoj, BIH, Italiji, Češkoj i Španjolskoj. Stalna je članica vokalnog ansambla “Antiphonus“.

     

Pratite SiB.hr bilo kad i bilo gdje! Posjetite naš mobilni portal m.sib.hr

Nazad

Najave događaja

Petak

Subota

Nedjelja