UAOS: 9. glazbene božićne svečanosti Umjetničke akademije – 9. Glaz-b-os
  help
UAOS: 9. glazbene božićne svečanosti Umjetničke akademije – 9. Glaz-b-os
Ponedjeljak, 14. Prosinac 2015, 08:00
Do Ponedjeljak, 21. Prosinac 2015

alt

Umjetnička akademija u Osijeku i ove godine organizira Glazbene božićne svečanosti, popularni Glaz-b-os. Glazbene božićne svečanosti festival je kojim studenti Odsjeka za glazbenu umjetnost Umjetničke akademije predstavljaju svoja umjetnička ostvarenja u predbožićnom vremenu. Naglasak je na vokalnim izvedbama, pa su tako najznačajniji dijelovi festivala koncerti vokalne glazbe. Glaz-b-os 2015. je otvoren Koncertom vokalnih solista Umjetničke akademije iz klase izv. prof. mr. art. Berislava Jerkovića u Valpovu, 9. prosinca 2015. Anja Papa, Gabrijela Škrabal, Mirna Vidović, Filip Hozjak i Boris Šili izvodili su djela W. A. Mozarta, G. Verdija, G. Donizettija i J. Straussa ml., uz klavir je bio Ante Blažević.

Vokalni solisti, čiji je umjetnički voditelj prof. Jerković, koncertirali su i 13. prosinca 2015. u Hrvatskom narodnom kazalištu u Osijeku u okviru humanitarnog programa „Operno kostimografska promenada Mursica – za ljubav“ u organizaciji Lions kluba Mursa iz Osijeka.

U tjednu od 14. do 21. prosinca na programu Glaz-b-osa raznoliki su sadržaji namijenjeni različitim profilima publike: predavanja, radionice, projekti, slušaonice.
Koncert Akademskog pjevačkog zbora Umjetničke akademije u Osijeku dogodit će se u utorak, 15. prosinca 2015. u 19 sati u Crkvi svetog Križa u Tvrđi. Na programu je Magnificat skladatelja Johna Ruttera. Izvedbom ravna dirigentica izv. prof. art. Antoaneta Radočaj – Jerković, solistica je Gabrijela Škrabal, asistentica zbora Veronika Hardy, a uz klavir Davor Dedić.
Magnificat Johna Ruttera bit će izveden i u srijedu, 16. prosinca u 19 sati u Našicama u Župnoj crkvi sv. Antuna Padovanskog.
Koncertni program nastavlja se u Muzeju likovnih umjetnosti u Osijeku, u petak 18. prosinca s početkom u 20 sati kada vokalni solisti izvode koncert Solo pjesme Felixa Mendelssohna – Bartholdya.

Završnica 9. glazbenih božićnih svečanosti je Natjecanje u pjevanju božićnih pjesama u kojem sudjeluju svi studenti Odsjeka za glazbenu umjetnost Umjetničke akademije u Osijeku. Zanimljivost Natjecanja je u činjenici kako studenti, podijeljeni u ansamble prema godinama studiranja, programe oblikuju i uvježbavaju samostalno, a njihove izvedbe procjenjuje stručni sud sastavljen od profesora Odsjeka za glazbenu umjetnost. Natjecanje u pjevanju božićnih pjesama prilika je slušati tradicionalne i moderne, domaće i strane božićne pjesme i na najbolji mogući način, glazbom, započeti tjedan velikoga slavlja jer je koncert na rasporedu u ponedjeljak, 21. prosinca 2015. u 19 sati.

alt

  

Pratite SiB.hr bilo kad i bilo gdje! Posjetite naš mobilni portal m.sib.hr

Nazad

Najave događaja

Srijeda

Četvrtak