Osijek: Sajam ReArt
  help
Osijek: Sajam ReArt
Petak, 18. Prosinac 2015, 08:00
Do Subota, 19. Prosinac 2015

re art

Natječaj za ovogodišnje božićno izdanje ReArt-a službeno je završio 7. prosinca, a ReArt je izabrao 23 izlagača koji će predstaviti svoje radove tijekom dvodnevnog sajma u Arheološkom muzeju 18. i 19. prosinca.

Posjetitelji će tijekom dana moći pogledati ili kupiti izložene proizvode, umjetnička djela i kreativne radove koje su za ovu priliku pripremili izabrani izlagači. U toplom prostoru atrija Arheološkog muzeja, ReArt stvara ugodan božićni ugođaj te će u duhu blagdana svatko moći pronaći poklon za dragu mu osobu, pri tome znajući da su izloženi radovi umjetnički vrijedni ili unikatni.

Ovoga puta ReArt kao kulturni događaj djeluje u kulturnoj instituciji te povezuje sadržaj institucije sa samim festivalom. U vidu kreativne suradnje, ReArt građanima pokušava ukazati na važnost Muzeja kao kulturne institucije u kojoj se mogu osjećati ugodno. 

Program ovogodišnjeg ReArt božićnog izdanja ponudit će mnoštvo kulturno-zabavnog sadržaja. Tako će posjetitelji imati priliku posjetiti muzejski postav, sudjelovati u kreativnim radionicama prilagođenim za sve uzraste te uživati u isječku plesne predstave pod nazivom “Medenjaci s cimetom” koju će Plesni studio Shine izvesti uz naratora Lea Stakovića. 

Tijekom oba ReArt dana svi posjetitelji mogu se priključiti u otvorenom glazbenom “jammanju” raznih instrumenata u sklopu kojeg će se na licu mjesta stvarati glazba. Akustična glazba pratit će nas i na gitarama te kroz ugodne vokale naših glazbenika Nebesmrtnika. 

Najmlađi će moći poslušati božićne priče za djecu te će se moći i podružiti s Djeda Božićnjakom uz ugodan domaći ambijent prožet mirisom čaja i cimeta. 
Pozivamo drage sugrađane da nam se pridruže 18. i 19. prosinca i zabave se s nama na kreativnom ReArt vikendu u Arheloškom muzeju!

PROGRAM:

PETAK (18.12.2015.)
16:00 - 18:00 radionica za djecu „Božićni Re-ukrasi“, voditeljica Marija Petrušić. 
16:00 – 18:00 radionica za odrasle „Christmas Paper Card”, voditeljice Marija Vidaković Tulić i Slađana Zubić.
18:00 Božićne priče i druženje s djedom Božićnjakom

SUBOTA (19.12.2015.)
11:00 -13:00 radionica za djecu „Božićni Re-ukrasi“, voditeljica Marija Petrušić.
12:00-13:00 isječak plesne predstave pod nazivom “Medenjaci s cimetom” koju će Plesni studio Shine izvesti uz naratora Lea Stakovića
11:00 – 13:00 radionica za odrasle „Christmas Paper Card”, voditeljice Marija Vidaković Tulić i Slađana Zubić.

ReArt u božićnom izdanju organiziran je 2014. godine kao prvi sajam takve vrste u Osijeku te je odmah ispunio očekivanja posjetitelja. Drugi ReArt u festivalskom izdanju održan je u proljeće 2015., a predstavio je umjetnost, ambijent i urbanu kulturu na otvorenom. ReArt se odvija u organizaciji udruge PLANTaža i voditeljice projekta Valentine Grubačević. Partneri ReArt božićnog izdanja 2015. su Muzej Slavonije, Turistička zajednica Grada Osijeka, Ekorural net, Plesni studio Shine i club Exit.

   

   

Pratite SiB.hr bilo kad i bilo gdje! Posjetite naš mobilni portal m.sib.hr

Nazad

Najave događaja