Humanitarni nogometni turnir EFOS-a - #samopozitiva za Lauru
  help
Humanitarni nogometni turnir EFOS-a - #samopozitiva za Lauru
Utorak, 15. Prosinac 2015, 18:00

samopozitiva

U utorak, 15. prosinca 2015. u dvorani Jug 2 s početkom u 18.00 sati, u organizaciji SSD EFOS i Studentskog zbora EFOS igra se Humanitarni nogometni turnir EFOS-a - #samopozitiva za Lauru. Cilj turnira je prikupiti 25.000,00 HRK za kupnju AVD (eng. Automatic external defibrillator) uređaja koji će biti postavljen u OŠ J. J. Strossmayera u Trnavi.

Pozitiva koja je razlog ovog turnira je mala Laura, učenica 6.razreda u OŠ J.J.Strossmayera u Trnavi. Ekipe koje sudjeluju u ovom pozitivnom turniru su: Futsal Barcelona Pub, Profesori EFOS, Studenti EFOS, Studenti PRAVOS, ETO (Extreme team Osijek)

Sredstva koja će kasnije biti uplaćena na račun škole skupljati će se kroz donacije na ulazu, kotizacije ekipa koje sudjeluju te donacije pravnih osoba. Dođite i podržite ovu pozitivnu priču koju zaključujemo after partijem u Barcelona pubu gdje će se također prikupljati donacije.

VIŠE O LAURI I UREĐAJU:

Srčani je bolesnik od rođenja te ima ugrađenu umjetnu mitralnu valvulu. Do sada je bila na 9 operacija u najboljim kardiološkim klinikama u Europi i nažalost očekuje je još. Uz propisanu terapiju, Laura 3 puta dnevno mora mjeriti gustoću krvi i pratiti rezultate. Paket trakica za mjerenje krvi košta 2000kn koje ne pokriva zdravstveno osiguranje.

Trenutno je u pubertetu koje je i najopasnije razdoblje u Laurinom životu jer su sve veće šanse za stvaranje krvnih ugrušaka. Najveći potencijalni rizik, koji je gotovo nemoguće predvidjeti je iznenadni gubitak svijesti, koji može biti uzrokovan iznenadnim srčanim zastojem. U tim trenucima MINUTE do dolaska službe hitne medicinske pomoći čine razliku između kvalitetnog preživljavanja s očuvanjem svih životnih funkcija ili preživljavanja s teškim oštećenjem svih organskih sustava ili nažalost najčešće smrtnog ishoda. Upravo to je glavni razlog zašto želimo AVD-aparat za oživljavanje postaviti u našoj školi. AVD (eng. Automatic external defibrillator) je maleni, prijenosni uređaj, jednostavne primjene s zadaćom isporuke električne struje osobama koji imaju srčani zastoj uslijed poremećaja ritma. Osim toga, današnji modeli daju upute prema najnovijim smjernicama osnovnih postupaka održavanja života, glasovnim i vizualnim uputama (na hrvatskom jeziku). Uređaji sa 100% sigurnošću vrši analizu ritma i preporučuje ili ne preporučuje defibrilaciju, te korisnika vodi kroz cijeli postupak oživljavanja.

OŠ J. J. STROSSMAYERA, TRNAVA, Braće Radića 1
IBAN: 4425000091102044010
Poziv na broj: HR00 6201516-01-15
Opis plaćanja: Projekt - SAMO POZITIVA ZA LAURU.

   

Pratite SiB.hr bilo kad i bilo gdje! Posjetite naš mobilni portal m.sib.hr

Nazad