Udruga Balans: Aktivnosti
  help
Udruga Balans: Aktivnosti
Četvrtak, 19. Studeni 2015, 08:00
Do Petak, 18. Prosinac 2015

Prehrana uz fizičku aktivnost čini najvažniji segment za održavanje zdravlja. Poznato je kako se brojne bolesti mogu prevenirati pravilnim načinom života, no što učiniti kada bolest već nastupi i definira se kao kronično oboljenje? Pravilnom prehranom i zdravim načinom života i tada možemo utjecati na simptime bolesti koji u pojedinim slučajevima mogu biti vrlo izraženi.

Poznato je kako se probavne tegobe i oboljenja (hemeroidi, ulcerozni kolitis, Chronova bolest, gastritis, ulcus, intolerancije na hranu koje) mogu držati pod kontrolom pravilnim odabirom namirnica. Dijabetes je oboljenje metabolizma s kojim se uz pravilan način života može nesmetano živjeti. Kardiovaskularna oboljenja kao što su povišen krvni tlak i povišenje masnoća u krvi reguliraju se pravilnom kombinacijom prehrane i fizičke aktivnosti. U današnje vrijeme sve je češća anemija zbog koje se osjećamo umorno i bezvoljno, pravilnom kombinacijom vitamina i minerala možemo pospješiti bolju apsorpciju željeza.

U nutricionističkom savjetovalištu udruge Nutricionizam Balans već petu godinu možete se obratiti stručnim osobama (magistri nutricionizma) za sva pitanja vezana uz pravilnu prehranu, bilo da bolujete od neke od navedenih bolesti, trudni ste, imate problema s kilogramima ili se samo želite pravilnije hraniti. Savjetovanje, kao i analiza sastava tjelesne mase su besplatni.

Osim navedenog u savjetovalištu možete zatražiti individualan plan prehrane uz koji ćete postići rezultate koje želite i osjećat ćete se bolje i imati više energije. Također, možete ispitati i sastav vitaminsko-mineralnog statusa organizma te dobiti konkretne savjete kako uz prehranu
nadoknaditi manjak pojedinog vitamina i/ili minerala. Možemo se posavjetovati i o vrsti suplementacije s obzirom na manjak mikronutrijenata u organizmu. Svoj termin možete osigurati na broj 097 7808 943, mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript ili FB Nutricionizam Balans
porukom u inbox.

  

Pratite SiB.hr bilo kad i bilo gdje! Posjetite naš mobilni portal m.sib.hr

Nazad

Najave događaja

Utorak

Srijeda