Advent u Tvrđi [program]
  help
Advent u Tvrđi [program]
Nedjelja, 13. Prosinac 2015, 19:00

Nedjelja, 13. prosinca 2015., bit će jedan od dana najbogatijih raznovrsnim i zanimljivim događanjima na "Adventu u Tvrđi", središnjoj i najvećoj adventskoj manifestaciji u Osijeku.
 
 Naime, uz redovitu ponudu kućica u "Božićnom sela", organizatori su za sve posjetitelje, koje se i večeras očekuje u velikom broju na Trgu sv. Trojstva u Tvrđi, pripremili  čak četiri posebna sadržaja.

"Božićno selo" ponovno se otvara u 16 sati, a već u 17 sati bit će svečano upaljena treća adventska svijeća u jednom od starinskih fenjera postavljenih na posebno ukrašenom zdencu na Trgu sv. Trojstva koji simbolizira adventski vijenac. Nakon što su prve dvije svijeće upalili gradonačelnik Osijeka Ivan Vrkić i Saša Uranjek, direktor Turističke zajednice grada Osijeka, treću svijeću upalit će prof. dr. sc. Željko Turkalj, rektor Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku. Potom će, oko 17,15 sati, nastupiti Ženski vokalni sastav Đakovčanke.

Oko 19 sati, kako smo već najavili, u suradnji s Poljoprivrednim fakultetom u Osijeku, u jednom prostoru na Trgu bit će, kao i prošle godine, zasijana božićna pšenica, kao što se i čini tradicionalno na 13. prosinca, blagdan sv. Lucije. "Gradsku" pšenicu će redovito, zaključno s Badnjakom, zalijevati neke od osoba poznatijih javnosti (čija ćemo imena pravodobno najavljivati), a simbolično će naznačiti koliko će Osijeku biti uspješna i plodna 2016. godina.
Nakon sijanja pšenice, počevši od 19,15 sati, za dobru atmosferu u nastavku večeri pobrinut će se odlični osječki No Jazz Band. Radno vrijeme kućica u nedjelju je do 22 sata.
           
Podsjećamo sve zainteresirane kako imamo i mobilnu aplikaciju putem koje mogu pratiti najave posebnih događanja. Ukoliko još nisu, mogu se registrirati na sljedećem linku: https://m.twoppy.com/adventutvrdji/ . Također, na službenoj Facebook stranici događaja zainteresirani se i dalje mogu prijaviti za primanje newslettera, čime će stalno biti u tijeku s novostima i informacijama vezanima uz "Advent u Tvrđi". Na internetskoj stranici http://luminis.com.hr/ redovito se objavljuje i prigodan blog. 

 

Pratite SiB.hr bilo kad i bilo gdje! Posjetite naš mobilni portal m.sib.hr

Nazad

Najave događaja