Osijek: Svečani mimohod povodom završetka obilježavanja Mjeseca borbe protiv alkoholizma, nikotonizma i ovisnosti o drogama
  help
Osijek: Svečani mimohod povodom završetka obilježavanja Mjeseca borbe protiv alkoholizma, nikotonizma i ovisnosti o drogama
Petak, 11. Prosinac 2015, 18:30

U ime koordinacije „Legiranje, ne drogiranje“ pozivamo vas na svečani mimohod povodom završetka obilježavanja Mjeseca borbe protiv alkoholizma, nikotinizma i ovisnosti o drogama koji će se održati u petak, 11. prosinca 2015. godine s početkom u 18,30 na Rondelu velikana u Tvrđi.

Zavod za javno zdravstvo Osječko-baranjske županije Centar za zdravstvenu zaštitu mentalnog zdravlja, prevenciju i izvanbolničko liječenje ovisnosti, Proni centar, Osijek, Osječko-baranjska županija, Upravni odjel za zdravstvo i socijalnu skrb, Centar za nestalu i zlostavljanu djecu, Građanska prevencija „Osječka škola“, Udruga „Ne-ovisnost“, Gradsko društvo Crvenog križa Osijek, Policijska uprava osječko-baranjska, Odjel prevencije, Grad Osijek, Upravni odjel za socijalnu skrb i zdravstvo, udruga studenata medicine Cromsic te Udruga Zdravo trčanje svečanim će mimohodom obilježiti završetak brojnih aktivnosti Koordinacije Legiranje, ne drogiranje u Mjesecu borbe protiv ovisnosti.     Mimohodu će se, osim članova koodinacije, priključiti i učenici III. gimnazije u Osijeku.

Tijekom cijelog Mjeseca borbe protiv ovisnosti sve su aktivnosti bile usmjerene pozitivnim primjerima, alternativi ovisničkom ponašanju i afirmaciji mladih kao skupini koja je najpodložnija potpadanju pod negativne utjecaje. Iz tog razloga, mladi su se uključili u aktivnosti koje promoviraju sport, kreativnost, volonterizam i druge vrijednosti kao pozitivne stavove društva te su svojim primjerom utjecali i na svoje vršnjake. Mimohod sa svijećama simbolizira svjetlost i toplinu kao suprotnost tami i negativnosti koju donosi ovisničko ponašanje, a ovim završnim događajem želimo poslati poruku da su zajedništvo i suradnja ključni za stvaranje pozitivnih stavova te odnosa i očekivanja od života. Posebice u ovom vremenu božićnog iščekivanja, svjetlost simbolizira odsutnost tame te šalje poruku nade koja u konačnici leži u svakom od nas i najbolji je primjer da ovisnost i smrt nemaju posljednju riječ.

Pratite SiB.hr bilo kad i bilo gdje! Posjetite naš mobilni portal m.sib.hr

Nazad

Najave događaja

Utorak

Srijeda

Četvrtak